Kostarika_Vybava

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Zdravim turisti :)
Chystam sa na mesiac a pol (november/december) na Kostariku a kedze sa chystame aj prespavat vonku, v dzungli, zazit nieco dobrodruznejsie ako len vyvalovanie na plazi, zvazujem kupu Trimm Solo stanu. Rada by som sa spytala aku skusenost mate s prespavanim vonku vo vlkhu a dazdi. Taktiez by ma zaujimalo ci staci vziat so sebou filter napr. znacky Sawyer alebo je potrebne aj tablety/kvapky na dezinfekciu vody. Za kazdy tip a radu, aj mimo mojich otazok, budem velmi vdacna. Pripadne,ak mate nejake fajn webove stranky, zoznamy packing listy s uzitocnymi typmi a radami, budem rada za zdielanie. :) Dakujem a pekny den :) Denisa

Ahoj Denisa, Sawyer filter ti bude stacit. Hlavne nekupuj “mini”, filtruje velmi pomaly. Pripadne ak sa velmi bojis, zober tablety/kvapky ako backup. Co konkretne ta zaujima o spani vo vlhku a dazdi? Je dolezite mat zabalenu suche veci na spanie v nepremokavom dry sacku a dat pozor, aby nenamokol spacak. S oblecenim vela nenarobis, nepremokave topanky su zbytocne. Ak zmoknu, schnu ovela dlhsie ako napr trail running shoes. Tiez odporucam radsej ultra light stan pre dve osoby. Budes mat dost miesta pre seba a ruksak.

Ahoj Adriana :)

Dakujem pekne za odpoved. Pomoze mi pri rozhodovani pri kupe filtra.
Co sa tyka prespavania, zvazovala som bivakovaci stan Trimm Solo,ale tiez uz rozmyslam nad vacsim pre dve osoby i ked bude tazsi. Viem,ze niektori riesia prespavanie v hamake s celtou na vrchu. Avsak stan mi pride pre mna pohodlnejsi. Mas skusenost s nejakym konkretnym stanom,ktory by si mi mohla odporucit?
Dakujem :)

Cav Denisa, takuto info ti posiela Marcela Valešova, z našej stranky Dobrodruh.sk na facebooku:

Marcela Valešová" Netuším, jak to vypadá na Kostarice, ale nesamonosný stan ve větru a v případě že nezatlučete, je celkem ku ničemu. Navíc se mi zdá tento dost těžký. Já mám samonosný, turistický Jurek Vandr2 a přežil i vichřici na Islandu (2.4 kg). Zvažovala jsem koupi Ferrina Lightent1 na "lehčí" destinace, ale ještě jsem do toho nešla. Každopádně v některých destinacích by to byla sebevražda. Filtr nemám. Letos do Kyrgyzstánu jsem brala kapky, ale nakonec nepoužila (často byla k dispozici voda z pramene u místních), průvodce měl filtr a filtroval vodu z řeky, takže si myslím, že plně stačí jedna věc.

Ahoj,záleží kde sa chcete na CostaRice pohybovať. Určite odporúčam moskytieru a macetu. (stačí menšia,kúpiš na mieste)
Stan má výhodu že ťa ochráni pred rôznou havedou, ktorej je tam dosť. (Škorpióny,pavúky,hady,mravce a hmyz každého druhu,...)
V nižších polohách je stále roruco, ak aj zmoknes rýchle vyschnes. Avšak nov/dec je obdobie sucha.
Osobne by som volil lahky hamak s moskytieru. Spacák len do vyšších polôh.
Tiež by som nebral ťažké turistické topánky.
Filter na vodu áno. Ja som používal UV lampicku.
Kombinácia vlhká a tepla = pliesen.
Ak by si vedela napísať presnejší plán,miesta kam chcete ísť viem poradiť.

doporucuju urcite kvalitni vybavu na takovej trip, to uz neni sranda cestovani po evrope. ja mam vyzkousene znacky Deuter a Ospray, vydrzi 10+ let a nikde te nenechaji ve stychu. pokud pouzijes Alza slevovy kod tak je ted muzes koupit i za super cenu.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi