1-dnovy vylet zo Spanielska (Tarifa) do Maroka (Tangier)

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Potrebujem poradit, najlepsie ak niekto ma osobnu skusenost. Planujem ist s detmi na 1den do Maroka lodou zo Spanielska. Kedze opustime Schengen, budeme musiet vypisat vstupne aj vystupne formulare. Ideme len na otocku na 1den. Je s tym nejaky problem ci je to v pohode zalezitost, ze tam ideme len na 1den. Vypytyju sa vela tam?
Dakujem za odpoved

Zdravicko,

ja som sa akurat vratil zo Spanielska a isiel som na jednodnovku do Maroka. Mozno to pomoze a mozno nie kedze ja som isiel z Algeciras <-> Ceuta a pak peso do Maroka Fnideq. Predpokladam, ze postup bude rovnaky a preto aj pisem: Treba mat pas a na vstupe do Maroka budu od vas chciet taky biely papier s infoskami. netreba stresovat a nebrat od potupnych domacich. Jednoducho na pasovom vam daju tie biele papiere, vypisete zakladne udaje je to vsetko aj po anglicky takze bez problemov. Nikto sa mna nepytal ani som to nepisal na kolko idem, jedine chceli vediet kam idem. Nic som neplatil a do pasu mi dali modru peciatku a cisleny kod pod ktorym eviduju moj formular. Nasledne prejdete kontrolami a ste v Maroku. ja som si zmenil par EUR za tie ich susne, minuly weekend bol kurz normalne v zmenarni oficialnej 1EUR = 10,5 ich susnov. Ked sa budete vracat, tak opat ten isty postup, biely papierik a teraz cervena peciatka. Hlavne sa treba ubezpecit, ze dostanete peciatku do pasu + neviem ako to mate s detmi, ci maju vlastny pas alebo su zapisane vo vasom. Kazdopadne, netreba sa nicoho bat a nekupovat a nemenit peniaze na ulici od priekupnikov. Na jednodnovy vylet netreba vela EUR a za to riziko to nestoji... :) Takze prijemny zazitok zelam!

Potvrdzujem, vlani sme tak isto šli trasou Algeciras - Ceuta, odtiaľ potom od hranice do Tétouánu. Úplne v pohode stačí vypísať taký malý papierik, na hraniciach nerobia problémy, všetko ide rýchlo a hladko.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi