CK TOYO-Travel - NEODPORÚČAM

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Absolútne neodporúčam cestovať s CK Toyo-travel. Boli sme s nimi už viackrát a nemali sme žiaden problém (samozrejme je čo vylepšovať - ale nie je to až také zlé) až teraz cez leto. Boli sme na spoznávacom zájazde na Francúzskej riviére. Ako sme nastúpili v Bratislave do autobusu a začal rozprávať už sme vedeli že je zle. Stále si vymýšľal. Takže suma sumárum. Keby sme sa s priateľom neodpojili a nechodili si po svojom tak doteraz z toho nič nemáme. Celý autobus sa do ňho už pustil a on vytočený, nadával, hrešil...no katastrofa. A keď som im posielala reklamáciu tak sa vôbec neozvali (a to som im nepísala len raz, či už mailom, alebo poštou). Nejde mi o prachy ale išlo mi len to aby sa mi ktomu vyjadrili a aspoň ospravedlnily, že tam dajú takého tĺka, ktorý nevie ani po slovíčko po francúzsky. Takže som sa nedočkala žiadnej komunikácie. Takže táto cestovka si naozaj "zaslúži 6.miesto v spoznávačkách"...!!!

Z cestovnou kanceláriou TOYO TRAVEL sme mali s priateľom cestovať 6.12.2013 na poznavací zájazd do Paríža. Zajazd sme si zakúpili cez zľavový portál. Týždeň pred odchodom nás informovali, že sa zájazd ruší pre nízky počet zéujemcov. Avšak, ponúkli nám ako náhradu iné alternatívy zájazdov a ine termíny. My sme však v iný termín nemohli isť a tak sme žiadali vrátenie peňazí. Peňažky nám vrátili do 11 dní, presne v termíne na aký sme sa dohodli a bez problémov. Ja môžem z vlastnej skúsenosti napísať, že sa jedná o cestovnú kanceláriu veľmi serióznu a s ústretovým prístupom. Takže rozhodne odporúčam!

S ck Toyo travel sme cestovali do Pariža, zájazd sme si zakúpili cez zlavovy portál Morezliav. Zájazd sme absolvovali bez problémov. 

v paríži ste boli na 5 dňovom alebo 4 dňovom zájazde? Díky za odpoveď

Ako citam prvy prispevok, pisete, ze ste boli s CK toyo uz viac krat a nemaliste ziaden problem, teda napiste nam aj o dobre spravenych zajazdoch,ako si ma clovek urobit mienku? My sme boli s toyo na Silvestra na riviere v Monaku a bolo super, takze za nas mozem len odporucit, takze by sme chceli absolvovat aj viaczajazdov s nimi. Tak snad nabuduce..

ja som bola s nimi v parizi - velka spokojnost, perfektna sprievodkyna, pani Magda, potom som bola milano,rim,pizza, zajazd super,sprievodkyna jedna katastrofa, ale po ztaznosti mi odpisali, ze s nou ukoncili spolupracu. Tak ja mozem toyo-travel len odporucat

 

S Toyo som bola v Petrohrade. Organizacia a komunikacia s CK to bol porod...aj za viza sme nakoniec platili raz tolko ako povodne deklarovali, ale potom to uz bolo celkom ok. Mesto krasne no, na Petrohrad dva dni je nic. Uz keby bol o jeden den dlhsi by to bolo o vela lepsie. Mohol by radsej stat o 100-200eur viac, ale mal by vacsiu hodnotu. Byt v Petrohrade a nedostat sa do Petrodvorca je velmi smutne...Dlhsie je clovek v buse ako v Petrohrade a tak ho hodnotim ako poznavacku pre nenarocnych, ktorym staci sa odfotit pre Aurore ci Zimnom palaci a chvalit sa doma, ze boli v Rusku. Ja som tento zajazd nazvala Petrohrad a tam sem taky nebyl :(

Vobec nerozumiem prvému príspevku...NIČ KONKRÉTNE! sprievodca si začal vymýšlať?čo si mohol vyýšlať ked ste boli len v BA. divná veta. Pripadá mi to len ako pomsta od jedného zákazníka.

My sme boli v Paríží na Silvestra a všetko bez problémov, sprievodca ok. Boli sme spokojní a teraz v máji chceme isť na ďalší.

História a umenie je mojím koníčkom, preto som absolvovala zájazdy s TOYOtravel.  Priaznivé ceny, spoznanie nových ľudí, odbornosť,  ústretovosť a flexibilnosť sprievodcov sú dôvodom, že sa teším na ďalšie potulky za poznaním s TOYOtravel. Aktívne si možno vychutnať víkendy. Zájazdy do Talianska po každej stránke splnili moje očakávania.

Držím palce a želám veľa spokojných klientov. 

 S úctou Paulovičová

Mám cez 55 a bol som s nimi 2x. Tento rok idem do Amsterdamu. Jednoducho je demokracia a každý si môže vybrať.Bohužiaľ demokracia nezaručuje "tlstú" peňaženku.Za tie peniaze čo to robia sú určite kúzelníci a ja im držím palce.Kto chce môže ísť letecky s programom "eurovíkendy",čo ponúkajú iné cestovky,potom niektorí nemusia nariekať,že sú viac v autobuse ako trvá návšteva napr. horeuvedený príspevok. Tiež som zažil pri ceste do Monaka pani,ktorá začala po hodine jazdy v buse dohovárať šoférovi,že kto to kedy videl tak dlho ísť bez prestávky :-) Samozrejme niektorí nemajú ani poňatia ako ďaleko je cieľová destinácia :-) Takže tak,ja idem s nimi a viem koľko by som vycáloval letecky a za ubytko v lepšom hoteli...peňaženku mám tenšiu akoby som chcel a tak sa uskromním a nebudem nariekať,že to bolo busom! Všetkých zdravím a prajem veľa pekných zážitkov a prosím Vás - nenariekajte keď niečo nie je podľa "sna" :-)

Absolvovala som Valentisky 5.dnovy zajazd s Toyo travel a bola som velmi spokojna. Super sprievodkina pani Vierka, bohaty program, cesta sa tiez dala vydrziat aj vdaka ustretovosti vodicov. Mozem len a len odporucit!

ja som sa nedavno vratil z poznavacky Pobaltskych krajin. Boli sme s Toyo. Som rad ze som tam bol, ale neviem ci som rad ze som siel s Toyo. Autobus soferovali amateri, boli miestami drzi a neochotni, nakolko mali na starosti aj napoje. V Polsku nevedeli kupit myto, zastavili asi na 10 benzinkach a neuspesne. Zbytocne sme cestou spat kvoli tomu stracali cas.
Sprivodca mi prisiel ako este vacsi amater ako ti soferi. Vzdy ked podaval informacie o danej krajine, tak koktal, splietal 2 na 3, vyjadroval sa nesuvisle a dost smiesne, pricom nemal ziadnu recovu vadu. Jeho prejav bol proste otrasny. Dost vela dolezitych informacii zamlcal, zabudol, alebo ich povedal iba uzkej skupine ludi, ked slo o priebeh cesty alebo info spojene s ubytovanim.
Celkovo to mozem hodnotit ako na lepsi skolsky vylet, len som si myslel, ze ked za to platim, tak sa stretnem s profesionalitou, lenze tu si ja predstavujem inac.

Rasťo už som to tu pisal viac krat, ale zopakujem to. Napíš nám kedy a v akom termine si bol na zajazde, ako sa volal dotycny sprievodca, pripadne mená šoferov. To by si si mal pamatat. Spisal si do cestovky stažnosť, ako ti odpovedali? A uved pripadne aj svoje cele meno, ved sme v slobodnej krajine. Lebo v takej forme ako si to napisal ten tvoj prispevok vyznieva velmi nekonkretne a nepresvedčivo. Majitel cestovky z neho nebude vediet vobec vycitat, voči komu ma vyvodit dosledky. Skutočne, takto sformulovane to vobec neznie presvedčivo ale skôr nedôveryhodne....

Dakujem - ADMIN

Ja som bol taktiez na Pobalti spolu s manzelkou a nas spolucestujuci v autobuse bol pravdepodobne aj p. Rasto ale s jeho nazorom vo vacsine nesuhlasim. Soferi sice cestou do Litvy mali problemy z dovodu uzavretej cesty bez oznacenia a naslednej cesty po polskom vidieku ale arogantni a neochotni urcite neboli. Cestou spat stali na cca 5 pumpach ale to len z dovodu neochoty polskych pumparov "nabit" myto, evidentne p.Rasto nemal zaujem o informacie....Ubytovanie na vysokej urivni a organizacia profesionalna, strucne informacie od sprievodcu boli pre nas vyhovujuce a co sme potrebovali vediet opytali sme sa. Zajazd celkovo hodnotim pozitivne. S pozdravom Peter a Monika

Ja som bol s toyo travel minulí rok cez leto na 5 dňovom zájazde,a môžem vrelo odporúčať bolo super.Kedy koľvek

Dnes sme sa vrátili s poznávacieho zájazdu s CK Toyo - Veľkonočný Rím, Pisa. Zájazd bol super, vrelo odporúčam, pani sprievodkyňa perfektná a taktiež ochotní šoféri, ubytovanie v 4 hviezdičkovom hoteli taktiež nemalo chybu.

Teraz sa tu postupne hromadi viacero pozitivnych prispevkov. No najma pri Misovom prispevku zo dna 17.4. mam dojem, ze ide o SPAM. Nic konkretne, ziaden termin, ziaden hotel, ziadne meno... Čisto len pozitívne odporučanie. Konkretne, na základe čoho? Kto bol tak veľmi super alebo, čo bolo až tak veľmi super? Veľmi nehodnoverne z môjho pohľadu.

ADMIN

Dnes prichod z Rima a p.Magda bola uzasna :-) pozdravujeme

Vratili sme sa z poznavacieho zajazdu z Pariza a boli sme viacmenej spokojni. Cesta zacala v Bratislave pricom sprievodca Martina nas prekvapil uz pri Brne, ked zacal rozpravat o Napoleonovi a bitke pri Slavkove. Nasledne sa tak dialo aj pocas celeho zajazdu dalo sa vidiet ze je to profesional. Ako pozitiva zajzdu hodnotim sprievodcu (nesnazil sa nas hnat , ku kazdemu sa spraval priatelsky, vsetkym navrhol tykanie), nizka cena , prijemny hotel (Premiere class) ranajky formou bufetu.
Negativa ale len subjektivne- uzka postel, na ranajkach vsetko len sladke, letisko bolo sice blizko ale hluk z lietadiel sme v izbe nepoculi.
Celkovy dojem mame pozitivny, Pariz je nadherna sice sme boli znicdny ale stalo to za to.

Chcel by som sa touto formou podeliť s mojimi skúsenosťami pri zájazde z CK do Paríža.
Sprievodca Martin bol super, vedomostne na vysokej úrovni, na škodu len, že logistiku ponechal na vodičov autobusu, ktorí si sledovali len to, aby nemuseli vynakladať veľa ich vodičského umenia počas nášho zájazdu. Viac krát sme sa mali presúvať metrom, len aby nemuseli ísť pre nás do centra Paríža. Spájaním ciest, aby si vraj veľa nenadchádzali, sme počas druhého dňa prehliadok Paríža a okolia strávili v autobuse, čakaním jednej skupiny na druhú a rôznymi prevozmi, 5 hodín z 13. Na hotel nás všetkých doviezli o 22.30 h celých znechutených.
Takže celkové zhrnutie - bol som už na nespočetných poznávacích zájazdoch, kde však vždy sprievodca o všetkom rozhodoval a vodič plnil len jeho alebo naše želania. Na tomto zájazde to bolo v opačnom garde.

Pred týždňom sme boli v Benátkach a vo Verone. Vybavovanie cez ,,zlavy,, bolo nekonečné. Bus nemal slubované WC. Šofer bol len jeden, takže každá prestávka trvala povinných 45 minút, čím sa cesta o dosť predlžila. Takže prvé dojmy boli sklamaním. Všetko napravila úžasná PANI sprievodkyňa - pani Helena. ( priezvisko žial neviem. Len to, že bola z CZ).Nadupaná vedomosťami o Verone, Benátkach, Taliansku. Spravila zaujímavú prednášku už v buse. V Taliansku nás povodila po takých krásnych námestíčkach a miestach, ktoré by sme ako samostatní turisti nikdy nenašli. Nenaháňala nás. V klude čakala, kým sme sa fotili, nakúpili, najedli sa. Po taliansky vedela úplne skvele. So všetkým nám pomohla: nákupy, vstupenky..... Vďaka nej sme prišli zo zájezdu nadšení.

bol niekto s touto cestoukou tohto roku v Toskánsku?Ďakujem ...

Spolu s 26 deťmi sme sa zúčastnili poznávacieho zájazdu do Poľska s CK Toyo travel. Bolo to výborne zorganizované, program prepracovaný a prispôsobený 14-ročným deťom. Všetko, na čom sme sa dohodli bolo splnené k našej spokojnosti. Veľmi oceňujem ústretovosť, prístup tejto cestovky a trpezlivosť, keďže išlo o deti. Cesta nám ubehla rýchlo a v úplnej pohode. Vybrali sme si prehliadku mesta Krakow, kde sme videli zaujímavé miesta a kráľovský zámok Wawel. Ubytovanie v Krakowe bolo super. Ďalší deň sme navštívili koncentračný tábor Osvienčim a Brezinku. A na záver nádhernú soľnú baňu vo Wieliczke. Mali sme výborných domácich sprievodcov a takisto nášho sprievodcu p.Petra, ktorý nám jednotlivé informácie dopĺňal.
Celkový dojem bol veľmi dobrý a všetci (hlavne deti, ktoré sú najväčšími kritikmi) sme boli nadšení a spokojní. Ďakujeme!!!

Píšete o školskom výlete?

Neodporúčam zájazd z CK TOYO TRAVEL. Neviem čo sa udialo, a sú tam nejaké problémy. V roku 2012 a 2013 sme s nimi absolvovali zájazdy, všetko bolo organizačne zvládnuté. Tento rok čistá katastrofa. Šoféri odmeraní, zo zásady nestáli na benzínkach, aby človek navštívil čistú toaletu a prípadne si kúpil niečo na jedenie a pitie, ale stáli len na odpočívadlách s hnusnými záchodmi... Zastavili vždy až vtedy, keď ľudia v kŕčoch po 3 hod. cesty pýtali prestávku na WC. Sprievodca navštevoval a vodil aj nás po tých miestach a pamiatkach kde on nebol, program neostále menil a tak sme radšej chodili po mestách na vlastnú päsť aby sme aspoň čo to videli. Na hraniciach sme dostali pokutu, a čakali sme 4 hodiny, a nestihli sme tak Barcelonu. Aby sme videli Magic Fontans večer o deviatej, museli sme prosiť sprievodcu, aby sme ostali dlhšie... Potom nám dali vodiči najavo, že keď sme sa dlho motali po Barcelone, oni nám nezastavia na WC, až keď im prejde 3,5 hod. V Monaku po nočnej jazde autobusom nás vysaili v nejakých podzemných garážach, kde sme si mali vykonať rannú hygienu, na WC kde sa človek bál dotknúť sa aj kľučky... Namiseto toho aby nám zastali niekde na benzínke pred monakom a človek si v čistom umyl zuby a prípadne vypil kávu... a to nehovorím, že nás zaviezli na zlý hotel, celý autobus po náročnom výlete vystúpil s kuframi na recepciu a tam sme zistili že bývame v inom hotely... sprievodca si zabudol foťák v autobuse tak sme ho čakali kým si išiel preň, aby neprišiel o vzácne zábery... V ženeve sme sa túlali a po uličkách, sprievodca mal v ruke turistického sprievodcu a hľadal múzeum s hodinami... ked sme ho konečne našli, tak bolo múzeum zatvorené... to len v rýchlosti čo ma napadlo... Šoféri boli neprofesiónaly, hľadelen na seba hlavne že kvôli ich zamestnávateľovi sme 4 hodiny čakali na hranici a boli ukrátený o návštevu barcelony... radšej o 100 eur priplatiť a ísť na zájazd s profesionálmi...

chcela by som sa s Vami podeliť o pár mne nepríjemných vecí, ktoré sa prihodili počas zájazdu do Toscánska v dňoch 20.6.2014 - 23.6.2014.

Hneď odchod bol zaujímavý, lebo mal byť o 22,00 a bol o 23,00. To malo za následok, že v Pise sme boli o 11-tej hod. čo už bolo dosť neskoro a tým nám zostalo málo času na ďalšie mestá. Prečo sa nedal odchod v piatok večer na skoršiu hodinu, aby sme všetko stihli v pohode a nie v behu a to nám bolo ešte povedané, že jedno mesto z plánu vyhodili... Sprievodca, ktorý sa mimochodom ani nepredstavil pri odjazde z Bratislavy, nám ukazoval pamiatky takým spôsobom, že tam je to a tam to, ale nestihneme si to pozrieť. Ale asi hlavným dôvodom prečo sme sa ponáhľali bolo to, že mali objednanú ochutnávku vína na 19-tu hodinu, za čo vybral peniaze hneď ráno.
Stále sme na niekoho čakali, či už kratšie alebo dlhšie..., ale to bola nedochvíľnosť ľudí.
Druhý deň sme odišli načas o ôsmej a tým pádom sme boli v ďalšom meste skôr a mali sme dosť času na prehliadku, nie ako v sobotu...
Počas prehliadky mesta sme si chceli odskočiť na WC, ale neboli ochotní na nás čakať a pritom nás bolo viac, tak sme sa museli odpojiť a ísť sami, čo by teda nebolo nič také hrozné, len ma mrzelo, že my sme stále museli na niekoho čakať, kto prišiel neskoro a na nás neboli ochotní počkať 10 minút.
Vo Florencii, čo bolo posledné miesto zájazdu sme mali zbytočne veľa času na úkor tých predchádzajúcich. Neviem či by nestálo za prehodnotenie celého zájazdu, hlavne odchodu a časov v jednotlivých mestách. A ešte taká maličkosť, sprievodca nám povedal, nech si kúpime kávu a nápoje v autobuse, lebo je tam drahé, pritom ja som si dala kávu myslím v Siene priamo na námestí za 1,20 a bola skvelá, pritom v autobuse stála 1€. Voda približne tak isto. Nie je to zavádzanie a vháňanie peňazí do vrecka majiteľom autobusu?
Toľko môj názor. Po tejto skúsenosti už s TOYO nikam nepôjdem a je to škoda, lebo majú v ponuke zaujímavé poznávacie zájazdy.

pani Daniela, absolvovali ste aj ochutnávku vína?

Dnes som sa vrátil zo zájazdu v Rimini. Bolo celkom fajn aj keď na pár detailov o zavádzaní tejto cestovky musím upozorniť. Až pri príjazde na miesto sme boli uvedomení, že pláž je súkromná a za pobyt na nej sa platí 7EUR/osoba/deň. Voľná pláž bola vzdialená asi hodinu peši od hotela, kým ste poprechádzali okolo všetkých 92 súkromných pláží, ktoré tam boli. Dosť sa tým navýšil rozpočet, mohli to povedať aspoň skôr aby sa človek mohol zabezpečiť viac finančne a nie aby potom vyhľadával kde sú bankomaty a narýchlo vyberal len aby sa mohol okúpať v mori, ktoré podľa mojej mienky by malo byť zdarma, ak nechcel mať denne 2hod. prechádzku :)
Ďalšia vec, ktorá sa mi nepáčila bola, že v podmienkach pobytu bola aj návšteva Rimini so sprievodcom (pretože hotel bol situovaný v časti Bellaria, ktorá je od centra Rimini predsa len ďalej), kedže sa tam nachádzajú pamiatky ako Tiberiov most atď... Lenže žiadna prehliadka nebola, delegátka nám akurát oznámila, že ak sa tam chceme pozrieť máme si zistiť najbližší spoj MHD a ísť na vlastnú päsť. Ešte ako posledné by som podotkol že na návštevu a prehliadku San Marína aby z toho človek niečo mal sú 2 hod., ktoré nám dali málo, ja osobne som odtiaľ odchádzal sklamaný, kedže som si toho chcel ešte veľa pozrieť.

S CK Toyo travel som cestoval prvýkrát a pokiaľ má všetky zájazdy tak kvalitne spravené ako tento na Pobaltí, tak potom som s nimi určite nebol posledný raz. Vďaka patrí majiteľovi Marekovi, ktorý sa ako majiteľ CK neštítil sadnúť si za volant a odšoférovať časť cesty sám - takisto jeho výklady mali hlavu aj pätu. Druhý sprievodca Robo rovnako super, tiež šoféri... Hotely v Kaunase aj Rige slušné, v Talline dokonca rovno na pláži. Držím chalanom prsty a prajem veľa tak spokojných zákazníkov, ako som bol ja.

p. Signore bola som taktiez na Riminach a absolutne sa nemam na co stazovat, je vseobecne zname, ze Talianske hotely maju spoplatnene lehatka na plazi avsak zavadzate informaciou, kedze bezplatna verejna plaz je ihned cca 5 min. chodze od hotela., sprievodkyna Nataly bola uzasna ako aj domaci, ja vo vsetkom vidim hlavne vyhody, vyborna strava, bohate ranajky, moznost dokupenia obedov a veceri na hoteli kde na porciach rozhodne nesetria a chutia uzasne, krasna upravena plaz a cena za lehatko so slnecnikom 7€ nie je vobec prehnana ale plne akceptovatelna. Prehliadka San Marina taktiez fenomenalna a okrem prehliadky sa dali dokonca stihnut aj nakupy cize 3 hodiny ( nie 2 ako uvadzate ) boli postacujuce. O prehiadku Rimin nebol absolutne zaujem co si pamatam a kedze kazdy den bol z mojho pohladu maximalne vytazeni ani mi to neprekazalo a cas som vedela vyplnit inym sposobom ako prechadzkou po pamatkach v Riminach a v takych teplotach....

Cestujem s touto cestovnou kanceláriou už 2 roky, boli sme už asi 5 krát a nikdy nebol jeden jediný problém,vrelo ju doporučujem, v máji sme boli v Amsterdame, užasný sprievodca, krásne ubytko + strava výborná, fakt niet čo vytknúť a na jeseň sa tešíme do Kodane, tak dufam, že ešte dlho bude na našom trhu a s takými užastnými cenami ako má táto cestovka, spokojná cestovateľka Jana

Z toyo som cestovala 2x. Prvy krat v auguste 2013 na franc.rivieru a naposledy v juni 2014 som bola v toskansku. Nemozem sa vela stazovat, nakolko cestovka ponuka ozaj najnizsie ceny, ale ked sa podari co to aj na zaklade nasich podnetov zdokonalit, ziska si dobre meno, urcite jej to casom prinesie zasluzene ovocie.
Efekt z vyletu na franc.rivieru pokazil velmi sprievodca. Neskutocne si vymyslal, aj sme sa na nom aj nasmiali, casom nam to prislo uz naozaj trapne, ako moze sprevadzat ludi kde asi je tiez prvy krat. Nevedel ani zakladne info ako sa kam dostat.
Toskansko, podla mojho nazoru, zle rozvrhnuty program. Po prebdenej noci v autobuse je prvy den narocny a na mesta velmi kratky cas na prehliadku. Odchod autobusu zo SR by mal byt urcite skor aby sme uz rano prisli do ciela a mali dostatok casu na prehliadku miest. K tomu este ked autobus meskal o celu hodinu z odchodom a prisli sme do pise len pred obedom, viete si predstavit ako vsetko len preletite aby sme to do vecera stihli. Nerozumiem ani tomu ked nemate volno na obed. Nie kazdy si nabali zo sebou 10 reznov. Volneho programu prvy den bolo ozaj malo a je uplne trapne ked clovek nema cas ani na wc. Odporucam majitelom cestovnej kancelarii absolvovat vsetky ponukane zajazdy a zo svojich postrehov rozvrhnut tak cas na prehliadku aby sa priblizili co najviac potrebam klientov.

nie nebola som an ochutnávke vína

Dobrý deň, rada by som aspoň takouto cestou poďakovala a vyjadrila spokojnosť s CK Toyo ....Absolvovala som zájazd do Paríža dňa 15.08.2014 a musím poďakovať.....príjemná sprievodkyňa, nabitá vedomosťami, ľudskosťou a ochotou. Šoféri nadmieru ochotný. Program mal hlavu aj pätu. Ubytovanie štandartné, čisté, kľudné a raňajky dostatočné. A ako ekonom si myslím, že sú čarodejníci....o:)...cena veľmi slušná.
S pozdravom
Alena a neter.....o:)

Musím súhlasiť s p. Alenkou, zájazd bol vynikajúci a hlavne p. sprievodkyňa a obdivujem ju je to energická žena. Bola som prvýkrat na poznávacom zájazde a bolo to úžasne. Odporúčam každému ale treba si pripraviť dobré boty a pozitívnu energiu. Boli sme všetci unavení ale pre mňa to bola najkrajšia únava, veď som bola v Paríži. Určite pôjdem aj na dalšie výlety. Prajem veľa úspechov. S pozdravom Kamilka.

Prosím bol niekto s touto cestovkou v Londýne ? Ako to prebiehalo ? Čo sprievodca ?
Aká bola spokojnosť ?
Ďakujem.

prvý krát sme boli s touto cestovkou na zájazde,sprievodca bol pán Sperka,super informovaný,veľmi milý,šoféri boli tiež profesionáli,dakujeme za krásny zážitok.

/príspevok stiahnutý na žiadosť samotnej autorky - ADMIN/

ja som bol spokojny, zajazd do Monaka a Nice nad ocakavania, sprievodca vyborni, soferi ochotni, zajazd sa vydaril

Prvý krát sme boli s touto cestovkou na zájazde, a boli sme veľmi spokojní, sprievodkyňa veľmi ochotná, šoféri profesionálni a veľmi ochotní, radi využijeme aj ďalšie ponknuté zájazdy s touto cestoukou. Prajeme veľa úspechov .

Nesúhlasím s Mirkou na hodnotenie sprievodcu Ing.M. B. Nebola som konkrétne na tomto zájazde, ale s týmto sprievodcom som bola už 5-krát a to v Taliansku, Rakúsku,tiež v samotnej Viedni a naposledy 16.8-18.8.2014 vo Švajčiarsku. Vždy bol s informáciami na vysokej úrovni, ktoré nám sprostredkoval cestou v autobuse a tiež podľa stanoveného programu nás zaviedol v pamiatkam a dal príslušný výklad. S týmto sprievodcom som nezažila, aby niekto bol na zájazde nespokojný, práve naopak.Vždy boli dodržané aj prestávky na obed, WC a na nikoho sa nikdy nečakalo, všetci boli disciplinovaní.Vaša informácia mi pripadá ako vybavovanie si nejakých účtov voči tomuto sprievodcovi.Toto,čo uvádzate nie je možné u sprievodcu ako je Ing. M. B.,s dlhoročnými skúsenosťami , inteligenciou a slušným správaním k všetkým účastníkom zájazdu.Ak by ste chcela Vy robiť program zájazdu,nič Vám nebráni zriadiť si cestovnú kanceláriu a potom sa dozviete o Marsových poliach a budove na ich konci , atď.-citovala som Vaše otázky. Nepríslušné otázky nepatria do všeobecného prehľadu o príslušnej krajine.Ten Váš komentár k osobe Ing.Milana B. je z Vašej strany veľká úbohosť, čím tomuto sprievodcovi nemôžete poškodiť.Iste by sa našlo množstvo ľudí s takým názorom na jeho osobnosť a sprievodcovské schopnosti, aké som uviedla ja.Cestovná kancelária je perfektná, prajem veľa úspechov do ďalších rokov. Určite s Vami budem cestovať a spoznávam krajiny a veľmi rada aj s uvedeným sprievodcom.

/príspevok zmazaný na žiadosť autorky - ADMIN/

Mirka, dávno som takéto svinstvo na sprievodcu nečítal.Prečo klamete? Šoféri sú zodpovední za bezpečnú jazdu.Nič nepomáhali.Sprievodca hovoril do mikrofónu a tak všetci riadne počuli.V Paríži mali prestávku, odpočívali. Sprievodca nás riadne všade povodil a ak náhodou na križovatke pri semaforoch upozornil na okolité budovy, vďaka mu. Pri výklade nebol otočený ako uvádzate ...... Ak výťah má v uvedený deň obmedzenú premávku, za to nikto nemôže.Zájazd nie je vypytovanie sa na nejaké Vaše súkromné otázky, ak vôbec boli. Neviem o tom.Sprievodca p. B. si splnil svoju úlohu a to dobre.Viete čo si ja o tomto Vašom článku myslím?Bol to zámer poškodiť jeho osobu,s čím ste už na tento zájazd išli.To, že by mal sem-tam povedať "daky vtip a už by to išlo samé",hovorí o všetkom.Tie Vaše hnusné výrazy, ktoré nebudem opakovať a tie , že ste si dovolili ho prezývať dvomi prezývkami,len hovorí, čo ste zač.Týmto ste odprezentovala úroveň Vašej osobnosti..Ale vychvaľovala ste iných sprievodcov,s ktorými sme sa ani nestretli a nevieme čo hovorili mi pripadá tak, že ste toto napísala v spolupráci so sprievodcom, ktorému leží p. B. v žalúdku. Viete je tam taký ,čo hovorí veľa vtipov,možno namiesto iného nejaký Peter .... A čokoládovňa ?Bola v pláne? Nebola. Tak čo splietate a vymýšľate.Ja na mieste p. B. by som na Vás dal žalobu za poškodzovanie dobrého mena a vysúdil by som kopu peňazí.A naučili by ste sa poriadku.91 riadkov nenapíše nespokojný turista, ale kolega sprievodca, ktorý vyrobí zo zlých informácií takúto blamáž.

Zaujimave, vzdy ked niekto napise na turo CK negativnu recenziu,ci uz na ubytovanie,program alebo ako teraz na sprievodcu,tak sa zrazu objavia na tomto fore ludia,ktori to vsetko onhajuju a CK odporucaju. Mozno by sa mohli zacat podpisovat aj v mene CK a neskryvat sa za nejake nezname nicky ako na pokeci. Ja som so spominanym sprievodcom bol na zajazde,nie na tomto,ale suhlasim,ze bol podobne neprijemny a arogantny. Nechcem nikomu skodit,len mi nedalo neragovat.Ivan

Suhlasim s Ivanom Mladkom.

Pripevky bez podpisu su uplne nehodnoverne. Absolutne nerozumiem tomu, preco sa kritici aj zastancovia nepodpisu celym menom. Uz som to spominal v tomto Fore viac krát.

Zlata a Ucastnik zajazdu pisu napríklad z tej istej IP adresy, cize ide pravdepodobne o SPAM...

ADMINISTRATOR

Dobry den,
kde zacat...
Prvý dojem: presnost a dochvilnost soferov bola super ( aj ked sa cestna premavka neda odhadnut) a autobus nad ocakavania...soferi...perfektni...nad ranom ma milo prekvapila vecsia prestavka na hygienu. Lido di Jesolo poznam, no vyslo super pocasie a tym padom aj cely den, letny... so super nakupmi. Dobry napad ale aj more bolo super. Presun do Verony... ubytovanie...ze wau... som ostal prekvapeny... super 4hviezdovy hotel...( a ked pisem ze super, tak je super) Coto som precestoval a viem zrovnat (som narocny cestovatel, a chcem vela vidiet, spoznat, ale aj rad kvalitny hotel) . No prekvapenie z hotela, malo pokracovanie na ranajkach...co ma uplne ze prekvapilo...no darmo nie su 4 hviezdy ako 4 hviezdy...ale tu ich mali pravom...presun do Benatok...tu priznavam som si urobil vlastny program nakolko Benatky poznam tak, ze nepotrebujem sprievod.... Ale co som pocul, tiez bola spokojnost... Cesta domov... expresna.. rano uz doma v postelke...Celkove dojmi z Lida, Benatok a Verony....5 z 5 hviezd,...za mna... dalej Toskansko....asi sa budem opakovat....a preto to zhrniem... autobus, ubytovanie sprievodca super, Toskansko sklamalo, ze nehyrilo farbami ako na jar, ci na jesen....(robim si srandu), vela toho na pozeranie...hlava plna zazitkov...ako vzdy z Talianska...Aj ked Europu mam precestovanu krizom krazom....Taliansko ma vzdy ocari, prekvapi a nikdy nesklame....pre mna jedna z naj destinacii na spoznavanie... A som rad, ze som po dlhej dobe vyuzil sluzby cestovky a TOYO TRAVEL a kludne vrelo odporucim kazdemu, kto sa ma opyta ...

Cital som trochu prispevky vyssie... a bolo tu nieco napisane, ohladne reakcii, ja si za svojim slovom stojim a moju reakciu si mozete precitat na mojom Facebookovom profile...a moja reakcia nie je ziadna ani reklama ani nic...je to moj nazor za ktorym si stojim. Ono za mnohe roky cestovania som si vsimol ... ze ludia su vo vela veciach neznali, neprecitaju si uz to program, alebo podmienky storna a potom nastavaju reklamacie... ja osobne som sa rozhodol po dlhej dobe vyuzit cestovku a nelutujem toho .. pretoze som nasiel to co som hladal.. pomer cena, ubytovanie, sluzby... a za tie peniaze si dovolim povedat, ze to neurobi ziadna cestovka.... a viem presne o ktorych hovorim.. zas tolko cestoviek na slovensku co organizuje poznavacky nie je... a preto je mi jasne ze je trnom v oku... Ludia skuste si niekedy vazit to co dostanete a nehladat vsade chybu tam kde nebola... viem o com hovorim...chyba Vam nadhlad...(pracoval som s ludmi a viem o com hovorim.. za 10 rokov...)

Bolo to tu spomenute...ze sa ludia nepodpisuju ... tak ja s tym problem nemam moje meno je Ivan Cehlarik a tuto istu reakciu som napisal na svojom profile..

Túto cestovnú kanceláriu vrelo odporúčam ! Včera sme sa vrátili z Paríža, kde bolo naozaj perfektne. Všetko bolo super zorganizované milí šoféri a vyzdvihla by som pani sprievodkyňu, ktorá sa vyznala a naozaj sa nám venovala. Ubytovanie tak isto super takže nemám námietky určite ešte niekam pôjdem :)

Ivan super! Je dobre, že si za svojim nazorom aj stojiš a podpisal si sa pod svoj prispevok. Bodaj by to robili aj ostatni prispievatelia, určite by to diskusii prospelo.

ADMIN

Zájazd do Londýna cez túto cestovku absolútne nezvládnutý, od samého začiatku.
Aby som bola presvedčivá v informáciách, ktoré Vám poskytnem, začnem hneď vodičmi autobusu. Boli oblečení tak, ako aj my cestujúci, myslím, že na zájazde by sa mali odlišovať oblečením, buď uniformou, bielou alebo rovnakou farebnou košeľou., inač boli chlapci solídni a ochotní. Sprievodca, ktorý bol nejakým vyslaným technickým pracovníkom bol slabý ako čaj, v autobuse nás tak akurát vedel spočítať a zinkasovať peniaze, ktoré bolo treba doplácať, ani len pri prechode hraníc alebo zastavení na niektorých benzinkách nám nepovedal, že v ktorom štáte sa nachádzame, žiadne informácie proste nič. Bola s nami aj nejaká pracovníčka cestovky, ktorá o sebe pri nezvládnutom zájazde hovorila, že je ako pozorovateľ a je tam inkognito, čomu ja ako účastník resp. klient nerozumiem, akú funkciu potom mala, keď svojím vystupovaním do všetkého zasahovala, ale neriešila nič. V samotnom Londýne k nám prišla sprievodkyňa malá útla žienka síce fundovaná, ale pre nás skupinu 60 ľudí nepoužiteľná. Hlas mala slabý, tichý, nedokázala rozprávať tak, aby sme z toho niečo mali, myslím, že nepoznala ani trasu, lebo nás vodila bez prestávok na fotenie po uliciach tak dlho, že sme už nevládali chodiť, keď sama zistila, že sa motáme dookola, tak sa šla opýtať ako sa dostaneme na Trafalgalské námestie, aby si ľudia aspoň trochu odpočinuli. Tí pracovníci neviem ich ako nazvať sa s ňou sústavne hádali a tak dosiahli to, že na druhý deň s nami ešte do Winsdoru šla, ale na tretí deň nás už nechala napospas tým vraj inkognito alebo technickým sprievodcom cestovky. Ten tretí deň bol aspoň trochu zo začiatku ako tak dobrý vrátili sme sa na Trafalgarské námestie, aby sme využili aspoň jedno miesto, kde bol vstup zadarmo tzv. galériu, tá stála za to, potom nás priviedli k B uckinghamskému palácu, kde sme videli výmenu stráži a potom absolútne nič. Vodiči odpočívali vraj museli mať 9 hodinovú prestávku a my sme dostali rozchod, takže nebyť aktivity jednej panej zo zájazdu, ktorá sa ochotne podujala a skupinku 21 osôb zobrala metrom , aby sme videli pevnosť Tower, a most Tower Bridge, ostatní účastníci sa peši túlali po Londýne, bola nedeľa tak si urobili nejaké nákupy a najedli sa. Je mi veľmi ľúto, že sme veľa veci nevideli, a aj to čo sme videli nám nikto nevysvetlil, že čo to je. Proste absolútne nezvládnutý zájazd. Bola by som rada, keby si tento komentár prečítali aj pracovníci cestovky a vyvarovali sa takýchto a podobných nedostatkov. Tá pracovníčka, ktorá bola akože inkognito je aj na reklamných fotografiách cestovky, neviem prečo sa nesnažila situáciu riešiť. Cestovná kancelária podľa mňa by sa mala všetkým klientom a účastníkom tohto zájazdu ospravedlniť a aj finančne odškodniť.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi