CK TURANCAR - poznávacie zájazdy

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Pozor na poznávacie zájazdy organizované CK TURANCAR. Ich sprievodcovia nemajú platné osvedčenia platné v Ríme a predpokladám, že ani v ďalších mestách . Zistili sme to až priamo v Ríme, kde sme počúvali výklad sprievodkyne "potajme" alebo sme výklad nedostali žiadny. Stalo sa, že sprievodkyňa s nami nešla ani do kostola či do múzea s výhovorkou, že nakoľko nemá platné osvedčenie, nemôže tam podávať výklad. Po podaní sťažnosti nás informovali, že ich sprievodcovia majú osvedčenia ale len v SR, čo priamo odporuje ich katalógu. NIKDY VIAC

No ja som uz absolvoval mnoho poznavacich zajazdov, cez viacere ck a je to tak vsade..keby si sprievodcovia museli robit osvedcenia na kazde mesto kam chodia, by stali tolko ze by si si ten poznavaci zajazd nemohol ani dovolit..Napriek tomu som bol vacsinou spokojny, s Turancarom konkretne som absolvoval Bavorsko, zamky, Mnichov atd. a a sprievodca bol skutocne vzdelany, nadupany informaciami, co som ja ako historik velmi ocenil. Osvedcenie je papier, na ktorom zarabaju zname mesta, nie zaruka kvalitneho zajazdu.

Peter, súhlasím s Vami, papier je len papier ale:

- z dôvodu absencie toho papiera nám nebol podaný na viacerých miestach žiadny výklad,

- ten "papier" bol zarátaný v cene. Viď katalóg.

- ostatné slovenské cestovky, ktoré predávali ten istý zájazd za takmer rovnakú cenu zabezpečili sprievodcov, ktorí podávali výklad, aj pomocou handsfree, a to aj na miestach, na ktoré sa naša delegátka neodvážila vôbec ísť (napríklad vatikánske múzea). Čo mi z toho vyplýva, že ostatné sl. cestovky, ktoré sme tam mali možnosť vidieť, platné osvedčenia majú.

Jednoducho mi z toho vyplýva, že sme boli sprosto podvedení. Každému preto odporúčam vyhnúť sa tejto cestovke veľkým oblúkom a pred podpisom zmluvy si overiť všetky skutočnosti, aby ste nedopadli ako my...

Podotýkam, že tie osvedčenia neboli jedinou chybou zájazdu. Len uvediem príklad, ako nás naša delegátka na letisku v Ríme po príchode z SVK zavolala a vyzvala nás, aby sme ju nasledovali. Viacerí sme ju upozorňovali, že ideme k naším kufrom zlým smerom, na čom sme dostali arogantnú odpoveď, že ona vie čo robí, že je tu už po x krát.A tak sme vyšli až pred letisko - bez kufrov. Viete aký je problém dostať sa späť ku kufrom? Proste takých neprofesionálov ako v TURANCARE som hádam ešte nevidel. česť výnimkám.

Verím, že sa to mohlo stať, ale ja som bola s Turancarom na poznávačke v Paríži a bola som maximálne spokojná. Nie je ľahké získať sprievodcovské osvedčenie, aby sprievodca mal oprávnenie sprevádzať vo všetkých metropolách, tieto jednotlivé mestá ani nevydávajú veľmi takého oprávnenia, lebo chcú , aby ste si zaplatili sprievodcu priamo tam a ten náš slovenský len tlmočil. Precestovala som toho veľmi veľa, , slovenský sprievodca nám výklad poskytol, kde nie tak nám o tom pohovoril mimo a dal nám voľný rozchod, predtým si však doma čo to prečítam z bedekeru, aby som bola v obraze a napríklad Vatikánske múzea a celý Rím som bola s inou CK a tiež tam s nami slovenský sprievodca nebol priamo vo vnútri robiť výklad a načo aj. Pozreli sme si to postupne sami vlastným tempom. Treba vyskúšať viaceré CK , ale Slovák je taký, že 100 x krát bude dobré a 1x zlé a hneď umučiť a zabiť. Čo tak myslieť pozitíve a nie hneď len kritizovať. Ak mali dobré vedomosti tak papier nie jej dôležitý. Nikdy som neriešila ani vodičov ani sprievodcov a to som prešla Afriku, Európu, Kubu, Áziu.
Zažila som však aj v našich skupinách frflošov čo hľadali len chyby.
Môže sa stať, ale určite vždy prevažovalo len dobré a tak mi zostávajú len príjemené spomienky. Veľa pozitívneho myslenia !

Chystám sa s Turancarom na poznávačku Kampánia....máte niekto skúsenosti..? sprievodca/kyňa, či to nebolo iba o plašení, ubytovanie...? oplatilo sa? ďakujem

S CK Turancar som veľmi veľmi spokojná.Boli sme na poznávacom zájazde v Paríži a bolo to úžasné.Výklad super,na profesionálnej úrovni.Ochota na jednotku.Klobúk dole.Boli sme všetci spokojní.

my sme boli s Turancarom min. rok na Sicílii a boli sme maximálne spokojní. Sprevádzala nás výborná p. Dolinská, bolo vidieť že je to človek na správnom mieste lebo poznala všetky miesta, vedela so všetkým poradiť, čo sa oplatí, kedy a kam ísť, kde sa dá dobre nakúpiť atď. Myslím že ona má aj tie talianske papiere na sprevádzanie, spomínala že na to treba v Ríme robiť skúšky v taliančine lebo taliani majú skoro vo všetkých mestách svojich sprievodcov (ktorých samozrejme treba zaplatiť) a dosť prísne to aj kontrolujú. V Ríme sme boli pred pár rokmi so Saturom, nepamätám si už meno sprievodkyne ale vo vatikánskych múzeách nám tiež výklad nepodávala, ani vo vnútri kostolov. Ale nenapadlo nám sa zato sťažovať sa na cestovku, hlavne keď všetko ostatné bolo ok.

kto robi v CR vie,ze sprievodca potrebuje v zahranici certifikat na kazde mesto zvlast. certifikat stoji minimalne 1 000€ a viac na jedno mesto a v danom meste musite mat trvaly pobyt minimalne 5 rokov. Kritici, stale si myslite,ze je to realne?...za sprevadzanie bez certifikatu hrozi vyhostenie z krajiny. Riskovali by ste to? Ja teda urcite nie :)

Ja som bola s Turancarom: Zeneva, chamonix, Turin - 2013 a v Skandinavii - 2014. Bola som maximalne spokojna so sprievodcami aj celkovou organizaciou zajazdov.
V septembri idem s touto cestovkou do Toscanska, uz sa tesim.
Odporucam tuto cestovku.

V Rime som bola s inou cestovkou a tiez tam sprievodca nemal platne osvedcenie, no vynasiel sa a spravil tak, aby sme boli spokojni a aby on nemal problemy. Tie osvedcenia, treba mat preto pochopenie, nie je to lacna a jednoducha zalezitost. Myslim, ze s tym maju taky problem viacere cestovky.

My sme boli s Turancatom v Paríži a bolo super. Sprievodkyňa p. Trtilková Libuška bola úžasná, podala nám skvelý výklad o pamiatkach, ktoré sme navštívili,poradila kde sa dá aj najesť a neminieš majland. Boli sme maximálne spokojní. A tak isto skvelí šoféri.

Bol niekto na poznávacom zájazde do Pobaltia s CK Turncar?

Bola som v termine 20.-28. 7. 2015 s Turancarom na zajazde Pobaltie. Vsetko super, vrelo odporucam. Bola som s nimi uz minimalne 4 x - Thassos, Rim,, Toskansko, Pobaltie a vzdy to bolo v poriadku a bez problemov.

Naozaj vydarený zájazd Moskva , Petrohrad - júl 2015. Dobré počasie, príjemná skupina a milá sprievodkyňa Helka. Dobre organizovaný zájazd doprevádzaný ruskými sprievodkyňami. Ubytovanie a raňajky boli na dobrej úrovni, hlavne v Moskve, ale nič tomu nechýbalo ani v Petrohrade. Bola som veľmi spokojná a ešte by som sa tam vrátila - je tam čo pozerať a obdivovať.

Neviem ako vy, ale ja tú cestovku jednoducho milujem!:D Som s ňou veľmi spokojná... Tento rok sme boli na poznávačke Kampánia, bolo skvele,:) P. Dolinská je veľmi šikovná a múdra sprievodkyňa a Igi s Karolkom sú najlepší šoféri!:)

Bola som s CK Turancarom tento rok v Kampánii, sprievodkyňa pani Marta Dolinská je jednoducho jednička ! Všetko bolo super, ubytovanie aj program. Vrelo odporúčam :)

Táto cestovka je s dcérou naša srdcovka. Naposledy sme boli s nimi v Taliansku a tento rok sa chystáme znova. Všetko super zorganizované a super ľudia. :)

zdravim, chystame sa tento rok v juli s turancarom do KAMPANIE, mozete niekto poskytnut info, kto sa zucastnil takehoto zajazdu? Nejake blizsie info, skusenosti, a pod.
dakujem

Zdravím,

idem s touto cestovkou v augusze na zajazd do Skotska.

Bol niekto z vas tiez na takom s touto cestovkou? Ja som s nimi bola uz viackrat a zatial spokojnost.

Ak bol niekto v Skotsku s Turancarom viete dat nejake ohlasy?

Vopred dakujem

Dobrý deň,
chcel by som sa poďakovať cestovke Turancar za skvelý spoznávací zájazd do Toskánska. Veľké poďakovanie patrí pani
Ľudmile Zoľákovej, ktorá nám túto dovolenku svojimi znalosťami a skúsenosťami spríjemnila. Podala nám veľa informácií o všetkých pamiatkách, ukázala nám najkrajšie miesta, ktoré sa oplatilo vidieť. Výklad nebol len o základných informáciách, ale boli nám aj pekne povedané dopodrobna historické súvislosti. Poradila nám kde sa oplatí ísť najesť a čo vyskúšať.
Túto dovolenku sme si užili a boli sme veľmi spokojní, ďakujeme spolu s manželkou :-).
Vrelo odporúčame.

Dobrý večer, cestovka Turancar je naša obľúbená, boli sme s nimi v Belgicku-Holandsku, Bavorské hrady a zámky a vlani tiež v Kampánii. Všetky 3 zájazdy boli výborné, čo bolo sľúbené bolo aj dodržané / program, ubytovanie / ale pre nás bol top vlaňajšia Kampánia. S úžasnou sprievodkyňou Martou Dolinskou a perfektnými šoférmi Igorom a Karolom sme prežili prekrásne dni na prekrásnych miestach. Tento rok s nimi ideme do Slovinska a veríme že aj tento zájazd bude vydarený. Túto cestovku vrelo odporúčame.

V minulých dňoch som sa zučastnila s dcérou poznávacieho zájazdu s CK Turancar do Ríma.Chcem aj touto cestou podakovat za skvelý zájazd plný krásnych zážitkov . Sprievodkyňa p. M. Dolinská sprevádzala s veľkým nasadením, poskytla množstvo zaujímavých informácii a starala sa o nás po celú dobu zájazdu, za čo jej aj touto cestou chcem podakovat.A čo sa týka dopravy tá bola tiež výborná, šoféri sa po celú dobu vzorne starali o svojich pasažierov.

V auguste som sa s dcérou zučastnila poznávacieho zájazdu Rím- Vatikán. Touto cestou chcem podakovat CK za príjemne strávené dni s ich sprievodkynou p. Dolinskou, ktorá po celý čas nam poskytovala nekonečné množstvo informácii o všetkých miestach, ktoré sme videli. Bolo to veľmi zaujímavé a poučné. Celý zájazd bol veľmi dobre zorganizovaný aj vdaka 2 šoférom Jožkovi a Vladkovi.

Dobrý deň prajem

Chcel by som sa spýtať, či už niekto absolvoval poznávací výlet do Londýna cez CK TURANCAR. Boli ste s tým výletom spokojný ??
Za každú odpoveď ďakujem

Chcem ist s nimi do Irska,Dublin a juzne Irsko.Absolvoval to uz niekto a aka je spokojnost??

Minulé leto som bola s touto cestovkou na poznavačke v Škótsku. Bolo super, sprievodkyňa sa vyznala aj veľa vedela... Škótsko je veľmi zaujímavá krajina, navštívili sme krásne zámky. Jediné, čo ma sklamalo bolo počasie. Keď sme boli v Edinburghu, tak nám celý deň pršalo. Ale už ostatné dni bolo fajn. Na tento zájazd je najlepší termín v lete, my sme boli v auguste, čiže bolo celkom teplo ale nie horúco. Cesta tam a späť loďou bola tiež v pohode... zaujímavá skúsenosť stráviť celú noc na lodi.
Akurát hotel ani jeden nemal výťah, takže kto bol ubytovaný na vyšších poschodiach, musel si kufre vytrepať hore sám.
Inak super zájazd a služby cestovky na úrovni.

Tento rok idem s nimi v máji na Adršpašsko-Teplické skály a v lete do Provensálska. Veľmi sa teším :)

Tak vážený pozor na Turancar!!!!

Môžeš byť konkrétny? Ja mám len dobré skúsenosti s touto cestovkou a tento rok plánujem ísť s nimi opäť. Tak napíš, na čo si teba dať podľa teba pozor!!!

vazení, to co tvrdi anonym su prekrutene informacie! Tak si to vie vysvetlit jedine laik, ktory je neznaly v oblasti a nepocestoval asi vela miest. Nie je mozne aby sprievodca sprevadzal zajazd bez platneho osvedcenia, nato je predsa zakon a bez neho by ho ziadna CK nezamestnala! Predsa by nikto neriskoval mastnu pokutu o SOIky...To co vam tvrdila sprievodkyna znamenalo, ze nema osvedcenie pre konkretne mesto Rím. Vela metropol má vlastné podmienky sprievodcovskej cinnosti, robia to preto aby miestny neprichadzali o kseft z turistov ....a koniec koncov CK Turancar tento fakt uvadza aj vo svojom katalogu na zadnych strankach! Takze pozor na informacie ktore tu sirite z vlastnej nevedomosti...ja som s CK Turancar velmi spokojna, som ich dlhorocny klient a na ich sluzby nedam dopustit ci su to sluzby velmi milych pracovnicok, fundovanych sprievodcov a spolahlivych soferov

V dňoch 13.4.- 17.4.2017 som sa zúčastnila poznávacieho zájazdu s CK Turancar do Ríma a Vatikánu. Sprievodkyňa pani Marta Dolinská nás sprevádzala s veľkým nasadením, poskytla nám množstvo informácii a starala sa o nás po celú dobu zájazdu, za čo jej aj touto cestou chcem veľmi pekne poďakovať. Šoférom autobusu / Jožko a Vladko / taktiež dakujem za bezpečnú jazdu.

.

Tento týždeň som bola s touto cestovkou na zájazde v Adršpachoch. Tento zájazd je novinkou v tejto ck. Celkový dojem dobrý, program fajn, sprievodca tiež... tie skaly su paradne. Prišla som si na svoje.

Jediné, čo by som vytkla bolo to, že ubytovanie sme mali v hoteli vzdialenom 2 hod cesty od programu zajazdu a bus isiel trasou zo severného Slovenska smerom na juh a z juhu SR cez Cechy hore, co bola zbytocna strata casu a navyse kilometre. Dalo sa pekne vystartovat z BA, ist smerom na sever SR a cez Makov pekne smer Adrspachy.
Verim, ze tieto 2 vytky na tomto inak velmi peknom zajazde upravia do buducnosti.

Inak tento zajazd odporucam a Turancaru ostavam verna ;)

Pekny den

V piatok som sa vratila z poznavacky Provensalsko a francuzska riviera. Zajazd bol velmi pekny, zaujimave mesta aj miesta. Mali sme aj navstevu zavodu na vyrobu parfumov a ochutnavku vyborneho francuzskeho vina. Levandulove polia neboli skosene a tak sme sa fotili kolko sme vladali :)
Dve poobedia sme sa aj kupali v mori, takze sme si aj trochu oddychli na plazi.
Posledny den zajazdu sme mali plavbu lodou z Marseille na ostrov If, co bolo zaujimave ukoncenie zajazdu.
Program zajazdu bol dobre vymysleny a pestry. Co sa mne osobne velmi pacilo.
Sprievodkyna pani Katka bola vynikajuca.
Soferi boli tiez v pohode.
Ubytovanie v klasickych francuzskych hoteloch strednej triedy. Co nam stacilo.
Kazdu noc sme boli v inom hoteli, lebo pocas zajazdu sme sa presuvali, co bolo trochu unavne. Ale dalo sa to zvladnut.
Celkovo som bola so zajazdom velmi spokojna a koho laka Provensalsko, urcite odporucam.

Dlhsi cas sa vozievam zo spolocnostov TURANCAR Praha-Zvolen neceli rok vsak uvas zrajme pracuje maximalne neslusny!!! Sofer arogantne spravanie,nadradenost a neucta k ludom.Preto sa pitam ako je mozne ze nadriadeny stym nic nerobia alebo nechcu robit ja zvasov spolocnostov nepocestujem! A myslim si ze odradi aj ostatnych cestujucich jeho krstne meno je ROMAN aspon tak mu vravel prisediaci sofer ktori sa evidentne zanho nesmierne hanbil okrem ineho celu cestu nadaval a negatyvne osocoval vasu spolocnost je to hrozna hanba!!!!!! Dnes je doba ked sofer alebo spolocnost musi bojovat o kazdeho zakaznika.Zmenil som nemenovanu spolocnost v ktorej neexistuje neslusne spravanie personalu!

Rím , Južné Anglicko, Mníchov, Kampánia, Normandia, Švajčiarsko-Matternhorn-> Všetko naj ! a super ! Len s Turancarom cestujem !

Zucastnila som sa poznavacieho zajazdu s CK Turancar prvykrat. Musim povedat,ze to bolo dost fyzicky narocne, Praha by bola potrebovala aspon 3 dni,ale inak som bola velmi spokojna,autobus,vodici,ubytovanie-vsetko bolo vyborne. Najviac vsak chcem podakovat nasmu sprievodcovi panovi Miroslavovi K. za kvalitne prednasky,celkovy pristup a vedenie zajazdu. Ma obdivuhodne znalosti z historie,zmysel pre humor a vitalitu. Dakujem.
Dr. Svidronova Spisska Nova Ves

Vcera som sa vratila z poznavacky Normandia a Bretonsko s Turancarom.
Program zajazdu velmi zaujimavy a pestry. Myslim, ze na svoje si prisiel kazdy. Nielen ti, co ich zaujima historia, pamiatky, ci mesta ale aj ti, co radi prirodne krasy v podobe neuveritelne kraanych utesovych pobrezi...
Musim vsak spomenut, ze hned na zaciatku bol problem so zasadacim poriadkom v buse. Soferi dostali z ck zly zasadaci. Ludia, co mali zaplatene miestenky, neboli napisani tam, kde mali byt. Takto bol hned na zaciatku zmatok... No nastastie sme sa nejak dohodli.
Co mi vadilo na tomto zajazde bol starsi autobus, ktory nebol z Turancaru. Niektori mali problem sklopit operadlo a v noci bola dost velka zima - problem s klimatizaciou.
Soferi predavali iba kavu a mineralku.
No zas boli velmi mili a ustretovi rovnako, ako sprievodca, ktory bol v pohode. No nechal nas ist samych na ostrov Le Mont Saint Michel a my sme tam mali problem sa zorientovat.
Napokon sme si poradili a dobre bolo.
Neda sa vyhoviet kazdemu. Aj napriek tymto vytkam, som bola s tymto zajazdom spokojna a navstivit Normandiu a Bretonsko rozhodne odporucam.

V auguste 2018 sme sa zucastnili zajazdu Alpsky okruh a Bodamske jazero s Turancarom. Po predchadzajucich vybornych skusenostiach s touto CK a ich zajazdmi, sme boli prvykrat sklamani. Namiesto slubovaneho luxusneho autokaru sme dostali starsi autobus z Nitrabus, ktory mal problemy s klimou a automatom na napoje. Sprievodca pan Sisak mal dobre znalosti krajin a miest ktore sme navstivili, avsak prakticke info typu kde su toalety alebo kde sa da najest alebo nakupit, chybali uplne. Napriek tomu, ze sme navstivili nadherne miesta, myslime si, ze program tohto zajazdu nie je dobre nastaveny. Velmi vela sme sa presuvali autobusom medzi jednotlivymi miestami, v priemere to vychadzalo na cca 8 hodin denne stravenych v autobuse, takze na tie krasne miesta nam ostalo malo casu, napr. v Innsbrucku sme boli 30 minut, vodopady Rheinfall 60 minut (nestihli sme ani plavbu lodkou). O hrade Meersburg nam sprievodca povedal ze navsteva hradu "su vyhodene peniaze", pricom 2 ludia zo zajazdu tam predsa len isli a potom nam povedali ze to bol jeden z najkrajsich stredovekych hradov ake kedy videli. Taktiez v Bolzane sme mali mat moznost navstivit muzeum, kde je Otzi, ale kedze na cele mesto sme mali hodinu a do muzea sa caka len na vstup 1,5h (pokial nemate vopred rezervovane listky), nemali sme sancu toto muzem navstivit, pricom sprievodca nam ukazal kadial sa do muzea dostaneme ale ze sa tam caka vyse hodiny, nam nepovedal. Asi jedine, na co bolo dost casu, bolo Zeppelinovo muzeum vo Fridriechshafene, ktore ale vacsinu ludi velmi nezaujalo a tak sme mali trosku cas na nakup suvenirov. Co sa tyka hotelov, my sme boli spokojni, ale v 1 z hotelov mali niektori cestujuci izby, ktore mali socialne zariadenia vonku na chodbe a boli teda dost nespokojni. Celkovo zhrnute: takmer 5 dni sme nejedli teple jedlo lebo nebolo casu, stale sme sedeli v nie velmi pohodlnom buse a tie krasne miesta sme si zial kvoli nedostatku casu nestihli uzit. Napriek tomu na Turancar nezanevrieme, pretoze sme uz s nimi absolvovali predtym 5 zajazdov, ktore boli vzdy vyborne.

Vcera som sa vratila z poznavacky juzneho Anglicka s ck Turancar.
Ja som bola s tymto zajazdom velmi spokojna.
Sprievodkyna bola na urovni. Niektori ludia reptali, ze nebola viac ludska... Nuz, co na to povedat, su ludia, ktori hladaju vlas aj tam, kde nie je.
Program zajazdu bol dodrzany do bodky. Informacie o krajine, mestach a pamiatkach, ktore sme navstivili, nam sprievodkyna dala. Mne to stacilo uplne.
Uroven ubytovania aj ranajky boli na urovni.
Dokonca ck zabezpecila aj zvoz, co dnes uz mnohe ck nerobia.
Pocasie sme mali vyborne.
Ze s nami sprievodkyna nechodila po zamkoch mne vobec neprekazalo. Dala nam kazdemu podrobnu mapku a vysvetlila, kde co je.
Ze si niekto nevie spravne rozlozit cas, aby stihol aj zamok, aj zahrady, jeho problem.
Ja som stihla vsetko sama a mam kopec krasnych fotiek.
S ck Turancar v buducnosti este urcite niekam pocestujem.

Rodičia by chceli isť na tento okruh, absolvoval ho niekto?

Ja som bola aj na tomto zájazde. No bolo to uz pred 4 rokmi, co uz je dost davno. Bola som tam aj s dcerou. Velmi pekny zajazd, dobry sprievodca. celkova spokojnost, dodnes spominame na tento zajazd len v dobrom.
P.S. Isli sme aj na Preikestolen a to bol zazitok, pekna tura a neskutocny prekrasny vyhlad. Rozhodne odporucam.

S Turancarom sme pochodili niekoľko pobytových a poznávacích zájazdov a so službami cestovky sme boli vždy spokojní. V roku 2018 sme absolvovali zájazd do Slovinska obohatený o Plitvice. Celkovo hodnotím tento zájazd ako veľmi pohodový a nenáročný určený pre tých, ktorí chcú spoznať to naj zo Slovinska, aby sa tam mohli opäť vrátiť a preskúmať túto krásnu krajinu podrobnejšie.
Boli sme tam na začiatku júna čo bol prijateľný dátum ako z hľadiska príjemného počasia, ale aj turistov, tých nebolo všade až tak veľa. Sprevádzala pani L.Trtílková - veľmi pohodová a fundovaná pani. Vodiči z Turancaru ako vždy nesklamali - bezpečná jazda, navyše milí, ochotní a vtipní.
Jediná moja výtlka k programu je neskorý odchod zo SR v prvý deň zájazdu. Z BA sa odchádzalo až 09:40. K tomu sme vyše hodinu stáli v kolónach a na Bled sme dorazili až po 17h uťahaní z celej cesty čo bola škoda, lebo jazero a jeho okolie je naozaj nádherné a dalo by sa tam stráviť aj viac času. Po návšteve hradu a ostrova bola krátka prechádzka popri jazere a osobné voľno.
Pri vodopáde Savica sa treba pripraviť na poradovník na fotenie, keďže vedú k nemu úzke schodíky a priestor je dolu tak pre dve osoby. Celkovo cesta vedie po lesnej cestičke s miernym stúpaním, času bolo dosť a zvládli to aj starší účastníci. Zastávka pri jazere Bohinj je iba krátka fotografická, treba si vybrať ktorým smerom pôjdete fotiť. My sme boli na moste a dolu pri jazere, ktoré je naozaj krásne priezračné, ale fotku z bájnym Zlatorohom, ktorý bol o kúsok ďalej sme už nestihli.
Do Postojnskej Jamy sa vchádza vláčikom po veľkých skupinách, ľudí je tam naozaj dosť a prehliadka rýchla, musíte ísť, lebo za vami sa ,rúti, už ďalšia skupina. Viac sa nám páčila Škocjanská jaskyňa, tiež na zájazde s Turancarom, ktorá nie je až tak navštevovaná, zato jej priestory sú ohromujúco veľké a pohľad z mosta na rieku Reka s vodopádom vo vnútri jaskyne parádny. Tam naša skupina išla samostatne a prehliadky majú robené tak, že sa jednotlivé skupiny vôbec nestretajú.
Posledný deň sme navštívili Plitvice - k jazerám sme mali krátky prejazd od miesta ubytovania a boli sme tam hneď od rána medzi prvými. Oplatí sa vidieť. Od jazier sme na Slovensko odchádzali pred 13h. Aj s fotením a rýchlou chôdzou sme stihli prejsť tak 3/4 plochy jazier. Ale ako som v úvode spomenula videli sme to naj a máme dôvod sa na všetky tieto krásne miesta znova vrátiť a hlbšie ich spoznať.

V máji sme boli na 5 dňovom poznávacom zájazde v Belgicku a Holandsku spojenú s návštevou kvetinového parku Keukenhof. Videli sme Antverpy, Rotterdam, mestečko Delft, skanzen Zaanse - Schans, kvetinový park Keukenhof a Amsterdam. Program bol zaujímavý, veľmi pestrý, dosť sme sa nachodili, ale stálo to zato, naozaj. Pani sprievodkyňa Libuška Trtílková bola super. Toľko vedomostí a znalostí o týchto krajinách sa vidí asi už len v knihách - bedekroch. Fundovanosť, ochota a prirodzenosť je u pani Libušky veľká devíza. Ďakujeme veľmi pekne. Páni šoféri boli v pohode. Všetko fungovalo tip - top. Cesta tam -
aj späť. Určite sa do Holandska , či Belgicka chceme vrátiť a to je najlepšia reklama aj pre CK Turancar.
Ďakujeme.

maximálna spokojnosť so sprievodkyňou,programom,službami,hotelmi a šoférmi,

Turancar nemá delegátov v Turecku. Na dovolenke v Kusadasi a problémoch v hoteli mi dva krát odpisali a konec. Predávaju výlety bez tlmočníka. Cestovka chce len zarábať. Nikdy viacej TURANCAR. Nedoporučujeme nikdy nikomu.Je to prasarna.

Dovolenka s TURANCAR velké riziko. Výlety bez tlmočníka. V Turecku nemajú vlastného delegáta. Komunikacia žiadna. NEDOPORUČUJEM!!!!NIKDY VIACEJ DOVOLENKU S TURANCAR. 

ÁNO dobrý článok, veľmi zaujímavý

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi