Dovolenka cez Franka Tour

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Dobrý deň, toto leto plánujeme s priateľkou ísť do Chorvátska, konkrétne do Tučepi a keďže Tip Tour už nefunguje, tak sme museli hľadať inú CK. Našli sme pre nás jedinú finančne prijateľnú možnosť, a to Franka Tour. Máte, prosím, nejaké skúsenosti s touto CK? Dá sa na ňu spoľahnúť čo sa týka dopravy, stravy, delegáta, čistoty a zariadenia izieb? Za akékoľvek info vopred ďakujem!

doprava malym autobusom bolo malo miesta na sedenie aj pre batožiny, strava jednotvarna bravcove a kuracie vzdy na iny sposob ale dalo sa pre menej náročných vyhovovalo aj porcie, izba mi sme ju mali nič moc ziadna klima,stara chladnicka vela mravcov starina ale bola sprcha aj zachod to je základ. inac tucepy male plaže noha na nohe a drahota.chorvatsko uz nikdy viac .bulharsko je lepsie.

aj ja chodim do bulharska, juhoslavia, a stredna europa o ničom.

my sme boli minulý rok cez franka tour v Tučepi, doprava autobusom sa dala zniesť, izba bez klímy, ale čistá, strava bola fakt o ničom, ja si nepotrpím na neviem čo, ale takéto jedlo som fakt nejedla ešte nikde, čo mi najviac prekážalo bolo ukončenie dovolenky, v posledný deň sme sa mali po pláži íst osprchovať do jedného penzióna, či čo to bolo, samozrejme kúpeľka ako v súkromnom dome, prišli tam ubytovaní, že čo sa sprchujeme v ich kúpeľni, boli sme z toho dosť prekvapení, keď oni o niečom takom neboli informovaní...ale ja by som do Chorvátska išla kľudne znova

Neboli sme spokojny. Spravanie a pristup delegatky v penzione PALMA bolo onicom. Nemaju dobre porieseny prichod a odchod klientov. Strava bola priemerna, izby nastastie ciste a upravene.Druhy-krat si vyberiem urcite inu cestovnu kancelariu.Pochodil som uz kus sveta od europy po aziu a viem kde su ake sluzby v porovnani s cenami, preto franka tour hodnotim priemerne s odretymi usami.

Dobry den. Rada by som napisala recenziu na pobyt v Baske Vode cez tuto CK. Ubytovanie by som az na skrinu s JEDNOU polickou pre dve osoby,hodnotila pozitivne,cisto. Co sa tyka stravy,prave na nu sa hodi predmet mojej recenzie,kedze ludia v tejto CK zjavne skusaju kam az mozu zajst a kde je pomyselna hranica na to,aby skromny Slovak,ktory je rad,ze je pri mori,otvoril usta a naozaj sa ozval. Stravovanie typu zavodna jedalen s TACKAMI a papierikmi,aby sme boli kontrolovani,ci sme si nahodou nevzali dvakrat porciu ranajok,ktora pri "slanom"type zahrnala 4 koloieska uhorky,3 mesiaciky paradajky,syr,resp. maslo, a JEDEN platok sunky a syra.Toto povazujme za uplny vysmech a urazku pre hosti,ktori si zaplatia polpenziu.Na obsluhu budete cakat marne, pekne krasne s tackou ku okienku. Vecere sa dali zjest,ale nejake extra ponuky neocakavajte. Dezert po jeho dopytovani bol ku kazdej veceri rovnaky- 1 kus melonu na 1 osobu,co ste mali s vzkricnikom patricne zvyraznene. Este jedna rada: ak sa chcete hlavne naranajky ako tak najest,neovoniavajte tacky ani hrnceky.Co sa tyka delegatky,suhlasim s nazorom uvedenym vyssie,ze jej pristup bol o nicom a ani jej chabe "za nedostatky sa ospravedlnujem", pri rozlucke v autobuse nevymazalo nase nepochopenie jej spravania ako napriklad ZATAJENIE wifi pre hosti. Jednoducho nam oznamila,ze v palme wifi nie je,mame ist do barov,kde nam po objednani heslo na wifi daju. Bohuzial,nie vsetci hostia su prostoduchi a nemi a tak sa sami ku heslu dotali,samozrejme bez jej vedomia.
Najviac nas vsak prekvapil posledny den, kde sme az do casu obeda nevedeli organiozacne pokyny. Ziadna sprcha alebo hoci len miestnost na prezlecenie k dispozicii. Tak sa pripravte na to,ze sa budete prezliekat hoci kde a spoteni z plaze si sadnete do autobusu. Nehovoriac o tom,ze pred odchodom nebolo ani kam ist na WC,kedyze sme mali veci v nasich penzionoch dalej od palmy. Delegatkin usmev vsak nepokazilo ani to.
Najvacsie prekvapenie nas vsak este len cakalo,autobus prisiel bez privesneho vozika,kde sme mali pred tym batozinu a po nejakych 10 minutach ignorovania otazok hosti na soferov,preco tam ten vozik nie je a kde pojde nasa batozina,sa nam dostala podrazden odpoved jedneho z nich: Ta lebo,prislo menej ludi ako ide nazad,ta preto! A tak sa stalo,ze vazeni hostia,ako nas castovala delegatka mali svoje batoziny dnu v autobuse. Potrebuje toto este komentar?
Je vsak potrebne dodat,ze Baska Voda je prekrasne stredisko s uzasnymi plazami a ked si ho nedate pokazit cestovkou a sluzbami a kym nevkrocite do palmy, bude vsetko super. ;) Chytte vas pobyt do vlastnych ruk.
Snad sa uz raz cestovne kancelarie spamataju a uvedomia si,ze niektorych vazenych hosti moze aj urazat pristup ala pioniersky tabor.

Skusenost sice stara cca 7 rokov, ale uroven nic moc- na urovni ceny, ale este aj horsie. Hlavne nas vtedy neprijemne prekvapila svojim neprofesionalnym spravanim majitelka CK. Preto neodporucam...

Moja skúsenosť s Franka tour je veľmi dobrá.Už po 19. krát sme sa znova vybrali do Chorvátska Baška Voda, boli sme už aj v Tučepi. To, čo tu čítam mi fakt nedá nevyjadriť sa. Ubytovanie striedame z ich ponuky a majú aj drahšie aj luxusnejšie s klímou, samozrejme, to si treba doplatiť. Autobusy majú luxusné už niekoľko rokov. Chodíme na 10 dńové pobyty, boli sme už aj na predlžený a tam sme išli menším busom - to bolo v auguste 2014 a vtedy došlo k situácii, že bolo viac batožiny u ľudí a preto sa všetko nezmestilo do kufra. Aj tohto roku ideme na 12 dňový zájazd , hovorili sme s majiteľkou, aj čo sa prihodilo min. rok . Keďže už toľko rokov s nimi cestujeme, tak sa poznáme aj s majiteľkou a je to veľmi dobrý človek, záleží jej na klientoch. Veď tohto roku oslavujú 20. sezónu, tak to hovorí za všetko.
Strava výborná - výber z 3 jedál, čerstvá a ceny sú veľmi dobré. Boli sme aj v hoteloch ubytovaní, ale uprednostňujeme radšej penzióny, cítime sa príjemnejšie ako v hoteloch.
Prvý a posledný deň riešime svojím vlastným programom a riadime sa pokynmi, ktoré nám stále dajú pred odchodom.
Chodíme s Franka tour do Chorvátska a druhú dovolenku letecky - 4*- 5* hotely - keď vieme čo si zaplatíme, tak nemáme čo kritizovať

nedá mi nereagovať na posledný príspevok od Katušky ( podľa mňa je to osobne p. F., majiteľka Franky), a tie jej chvály na cestovku. boli sme s nimi v roku 2007 alebo 2008, teraz neviem presne , na Baške vode. bývali sme v penzióne Franka, ktorý bol v katalógu opisovaný ako ten lepší penzión, moderne zariadený, vzdialený od mora 350 m. odhliadnúc od toho , že sme do Bašky prišli ráno o 6.00 a čakali sme na ubytko do 13.30 hod., skoro sme odpadli nad špinou na izbe, tá isto nebola uprataná. deklarovaných 350 m od mora je určite viac, a do poriadneho kopca ( tým myslím poriadneho !!!) čo vám v cestovke nespomenú. najhoršia časť celého pobytu je ale strava , ktorá je otrasná, naozaj hrozná. my sme začínali po príchode večerou, ktorá bola taká hnusná( že vraj bravčové soté, z ktorého sa na druhý deň po priznaní delegátky vykľulo baranie), že hneď na druhý deň ráno sme nabehli na delegátku, vyhrážali sme sa kadečím aj hygienou, a ona nám peniaze za stravu v hotovosti vrátila, poviem vám , že sme sa za tie peniaze v pohode vystravovali v reštauráciách, a jedlo bolo o niečom inom. Jedla som už na dovolenkách kadečo, v Egypte alebo tunisku domáci kuchári pripravovali ich špeciality, ale vo franke majú nášho kuchára, ktorý vôbec nevie variť, možno to bude rodinný príslušník p. F., ktorý potreboval prácu na leto. ľudia, nedajte sa, ozvite sa , my keď sme peniaze za stravu dostali späť, každý zo zájazdu nám vravel, ako nám závidí, že sme sa trhli, ale nikto ďalej to už neriešil

V tejto CK som osobne pracovala, viem o nej dost a nikdy by som s nimi nikam nesla. nevedia sa zhodnut ani na zlavach, ani na vypocte konecnej ceny. skuste tam ist, ked tam bude p. F. aj p. F., aj pracovnicky a uvidite, ze ak vsetci traja zacnu pocitat vasu cenu zajazdu, tak vysledok konecnej ceny bude rozny. Pristup uplne neprofesionalny, hoci sa "pani majitelka" snazi vyzerat "luxusne". radsej si priplatit a ist do zahranicia so serioznou cestovkou. A to nehovorim o tom, kolko reklamacii nam prislo pocas leta zo strany cestujucich! FRANKA TOUR - NIKDY!!!!!!!!!!

pani katuska, najprv si zistite s kym skutocne cestujete. Totiz ck Franka Tour neponuka zajazdy letecky, ona to objednava u inych cestovnych kancelarii, takze koniec koncov cestujete nie z CK franka tour ale s INOU CK.. ak ste neboli v TUCEPI, BASKA VODE a podobnych trapnych končinách, tak laskavo mlcte a nechajte si svoj chaby nazor pre seba

Mam 65 rokov,dovolenku aku som zažila s cestovkou Franka Tour v Tučepi považujem za najhoršiu všetkého druhu.Cestu nehodnotím,autobus bol poloprázdny,ale bývanie kde za 9nocí a10dní sme si museli upratovat sami,ked sme nechceli plávat a podotýkam v izbe boli parkety.Uteráky,stará asi 80ročná pani ich prala doma vešala na záhrade a po vysušení nám ich hned dávala bez toho aby ich žehlila.Ak budete bezdomovec,tak v utulku budete mat lepšiu stravu ako my v Tučepi v ubytovaní Šimič.Na ranajky boli 3kusky bielého sendviča ,kusok masla a kocka medu.To sa obmienalo s trojuholníkom syra a maslom.Večera bola uboha.Ked som upozornila P.F.,tak mi arogantne povedala,že stravna jednotka je 5eu.CHovanie šééééfky,bolo vulgarné a arogantné,ak sa bude dat doložim aj fotografie z ubytovania a z jedálnePodotýkam,že aj večera mala mat hodnotu 5eu.Na pitie bolo,melta,čaj alebo mlieko.Boli sme viaceré rodiny ktoré neprofesionálny prístup k nám a vulgarne jednanie p.F. ODSUDZUJU.V CHorvatsku sme boli 6krát,no cestovná kancelária FRANKA Tour nás najviac sklamala,všetko sa da prepáčit,ale urážat ,ponižovat,posielat domov,to dokáže len veduca F. F..

Prečo pani Franková opravuje svoje meno a dáva,len iniciálky?Ved začínali roznáškou jedla a ako sa vyšvyhli,ale svojím arogantným jednaním nič na mojom názore nezmení,ludia k nej idu,lebo robý po dedinách zber a tak to aj vyzerá,že z Košíc sme vyrazili o 17nastej a v Budapešti sme boli o 22 hodine.A ona povie,že prišli na čas,samozrejme ak by neboli dialnice,tak do Tučepi ideme 2dni.

Dovolujem si pripomienkovat dovolenku v Tucepi, v penzione Trenk. Zaplatili sme plnu cenu a ubytovali nas v izbe B kategorie co znamena medzi personalom, izba mala mat klimu, no iba v katalogu, v skutocnosti tam ziadna nebola, ani kuchynka, ani ladnicka ako uvadzal katalog. Ked sme na to upozornili majitelku CK, najprv slubila doniest pozadovane veci a miesto klimy aspon ventilator, ale zo slubeneh nebolo nic, neskor sa už vyhovarala, že konvicu ani chladnicku ani ventilator uz nema. V tom case bolo V Tucepi 37 stupnov, izba maximalne zahriata, pri otvorenom balkone sa nedalo spat, lebo penzion je pri rusnej ceste priamo, a zavriet balkon znamenalo zadusit sa. Nehovoriac o tom, že v noci sa vracali zo smien casnici, ktori boli ubytovani hned vo vedlajsich izbach a do rana hlucne zurovali. Cez den zas tito casnici chceli spať tak nam chodili upozornovat deti, že sa nesmu smiat. A este jasterice na izbe, toaletny si poccas tyzdna dokupujte sami, kose vynasate sami. Po veceri sme este museli ist na pizzu, lebo deti boli hladne. Takze takto podradne vas ako sluhov ubytuje CK franka za plnu cenu. Ani spetne na reklamacie nereaguje, ma stale primitivne vyhovorky.

Ja sa stotoznujem so vsetkymi negativnymi vecami z ostatnych recenzii, od autobusu, cez stravu a pristup delegatky + ostatneho personalu. Snad iba izby boli ako tak v poriadku. NIKDY viac na dovolenku cez CK Franka Tour !!!

Zacalo to takto: o 16.00 sme nastupili v PO do toho isteho autobusu,ktorym sme sli aj pred 3 ci 4 rokmi. Miesta v buse malo, pocas cesty nam oznamili, ze sa este zastavime v RS a Lucenci. Do Madarska sme vosli o 21.hodine. Uz vtedy na zaciatku dovolenky som bol znechuteny. Do Chorvatska sme dorazili okolo 8.00, povedali nam, ze mozme ist k moru a okolo 14.00 nas ubytuju. Asi taky bol prichod. Co sa tyka stravy: prve rano sme mali 3 platky syra, 2 kruzky uhorky, 2 mesiaciky paradajky, maslo o rozmere 2x2cm. Riady spi ave, vsetko napridel, ziadneho casnika necakat, pekne krasne ist tackou, listockami k okienku. Polievku je mozne dostat v urcenych hodinach (12-13) alebo je mozne dostat ju k veceri, ale to uz bez chleba. Hlavne jedla prevazne kuracina, masna bravcovina...stale na jedno kopyto. Najlepsie zo vsetkych jedal boli pre mna sisky, to asi preto, ze ich kupili v pekarni. Ako dezert kusok melona, nanuk,jablcko...ako v mat.skolke. Teply caj, ochutena voda. Keby dali cistu vodu s cerstvym citronom...Vsetko davaju len v urcenych hodinach: ranajky 8-9, polievka na obed 12-13, vecera 18-19. Ked si k tomu vsetkemu pridate niekolko kilometrov denne pesi hore a dole kopcom, dovolenka nie je dovolenka, ale...Izby su celkom v poho, cena=kvalita izieb. Za priplatok 5€ na den je mozne sk Pb si Moj. Ale neviem, ci to plati pre vsetky penziony. Posledny den, den odchodu sme o 8.30 museli vyprazdnit izbu, vyparit sa niekam a cakat, kym vyvesia na nastenku okolo 11.hod. odchod autobusov. My sme sli zrana k moru, o 13.00 hore kopcom pozriet si kedy vyrazame. No nic tam este nebolo, tak sme sa spytali, kedy ideme. Povedali nam, ze okolo 20.30. Takze sliapanie hore kopcom bolo zbytocne. Predtym som ale volal delegatke, nech mi povie o kolkej vyrazame. Ta mi o 12hod. Nevedela este povedat cas odchodu.Tak nic ine mi nezostava, len sa flakat po meste alebo ist k moru. S tym,ze nakoniec dna po kupani v mori, je moznost osprchovat sa jedine na plazi.ZHRNUTIE: krasne Chorvatsko, cestovka "sele zle" N E O D P O R U C A M !!!

Ja som s franka tour cestovala uz niekolko krat do Basky Vody a nerozumiem tomu, ake maju ludia ocakavania, ked cena celej dovolenky je dajme tomu 250 eur. Za posledne roky sa to zmenilo k lepsiemu, je na vyber z viacerych jedal a ked si nepotrpite na obsluhu a podobne veci, tak sa nie je na co stazovat. Ja som navyse vegetarianka a stale mi vyhoveli a dali mi napr. k ranajkam namiesto sunky syr navyse a na veceru je na vyber z viacerych jedal. Prvy a posledny den je preto taky aky je, lebo izby musia popratat medzi tym ako jedni hostia odidu a pridu druhi, myslim si, ze nie je take hrozne si napr. v prvy den zobrat so sebou peniaze, doklady a pod., popripade aj osusku a plavky a ist sa bud poprechadzat do mesta (prvy den vas delegatka povodi po mestecku), alebo si ist rovno zaplavat. Na plazi su prezliekacie kabinky, takze aj pri odchode sa mozete osprchovat aj na plazi a prezliect sa do normalneho oblecenia. Jasne, ze kazdy by privital luxusny hotel a casnikov a svedske stoly, ale na to nech mysli ten, kto chce za dovolenku vysolit viac eur. Ked nie ste taky narocny a viete pochopit situaciu, tak si myslim, ze na Franka tour sa nemozete az tak stazovat, jasne ze vsetko moze mat svoje nedostatky, ale myslim si, ze sa stale najdu taki, ktori vsetko kritizuju, ale aj taki, ktori vedia byt spokojni ked maju 3x denne jedlo a cistu izbu a sprchu. Ja na dovolenku chodim hlavne kvoli uzasnemu moru, peknemu prostrediu a na izbe aj tak travim minimum casu.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi