Faerské ostrovy v novembri

Ahojte. Viem, Faerské ostrovy v novembri znie trošku pritiahnuto za vlasy ale je to tam super: proste hoďte si do youtubu: "Faroe Islands in November" a možno zmeníte názor :)

Keďže pracujem v cestovnom ruchu, na dlhšiu dovolenku mi každý rok ostáva čas až teraz na jeseň. Precestoval som aj Áziu a Južnú Ameriku, no minulý rok som po dlhej dobe nebol nikde. Mám neskutočný cestovný absťák a tento rok fakt nechcem ostať zase na sucho.

O čo teda ide? Aby to nebolo všedné, išlo by sa mojím autom do Dánska a odtiaľ trajektom. Je to totiž výhodnejšie!

Čo potrebuješ?

1. byť očkovaný + 48-hodinový pcr test,

2. na cestu autom do dánskeho prístavu a späť ťa pozývam ja, rovnako benzín a poplatky na ostrovoch platím ja.

3. cesta trajektom trvá 2 dni tam aj 2 dni naspäť, obojsmerne ťa to bude stáť 400-500 eur (asi ako letenka akurát sa povezieš loďkou trocha dlhšie, natiahneš na riadnej posteli nohy, aj sa naješ + keď si vezmeme auto tak si na ostrovoch už žiadne požičiavať nemusíme)

4. ubytko mimo sezónu sa dá zohnať na airbnb za fajn cenu, 10 dní cca. 600-800 eur za bytový apartmán alebo nejakú chatku. Na ubytko fakt nie som náročný, nepotrpím si na žiaden luxus.

5. no a nejaké vreckové, jasné že to tam nie je najlacnejšie, ale ideme autom tak si môžeš zobrať aj oravskú slaninu od babky, prípadne rezne v obedári, hocičo hodíme do hrnca a zjeme.

Ak je Vás viac, tým lepšie. Stačí trošku kreativity a snáď by sme sa mohli pomestiť aj štyria. To by sme aj ušetrili na trajekte a ubytku.

No a nakoniec niečo o mne, som z Vysokých Tatier, mám 35, hovorím anglicky, španielsky, trocha aj nemecky, pracujem v cestovnom ruchu a s partiou sme vždy chodili na nejakú akčnú dovolenku v novembri - decembri, lebo vtedy máme proste čas. Ale vec sa má tak, že niektorí sa nezaočkovali, niektorí otehotneli, niektorí si dolámali kosti, a sú aj takí, čo majú veľa práce. Preto to skúšam takto. Keď ťa to aspoň trocha zaujalo tak napíš na [email protected], možno niečo zbúchame :)

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi