Hladam partacku okolo sveta, kamkolvek

Ahojte cestovatelske duse,

rad by som isiel niekde pocestovat, dobrovolnicit, mozno aj pracovat. Casto pocuvam, ze viac ludi by rado vyskusalo poriadne dobrodruzstvo v zivote, zbalit sa a vyrazit za nepoznanym. Avsak nemaju s kym. Tak podme spolu :)

Pomerne nedavno som sa vratil z velkeho 10-mesacneho dobrodruzstva napriec Aziou, kde sme spolu s najlepsim kamaratom prestopovali niekolko farebnych svetov. Zo Slovenska, napriklad cez Turecko, Iran, Indiu, az po Kambodzu. Bola to nadherna jazda a uz ma to opat niekam taha.

Teraz by som to mozno vyskusal s dievcatom, popripade pojdem aj sam. Na karieru este nie som, veci sa viac uz zbavujem ako hromadim a tak nemam zbytocne previazania na materialne veci, o ktore sa treba aj tak starat. Mas mozno podobne zmyslanie, alebo si to chces vyskusat? ..odpojit sa trosku od konzumu, ist sa stracat a nachadzat...

Cim dalej sa mi paci pomalsie cestovanie, nie zbierat pocet krajin, ale trosku viac a dlhsie nasavat miestnu kulturu, ludi, prirodu. Najradsej mam neturisticke miesta a miesta, ktore su co najmenej poskvrnene modernym svetom. A ze ich uz veru rychlo ubuda.. Nemusi to byt vacsinovo stopom ako som bol naposledy. Ale hlavne co najcviac slobodne a spontanne. Mozme aj kempovat, couchsurfing, motely, stromy, jaskyne, co pride. Mozeme meditovat, sem tam party, sem tam uplny klud a ticho. A stale skusat nieco nove. Inak mam stale blizsie ku ekologickemu cestovaniu, ci uz je to pitie vody bez slamky, alebo namiesto kupovania jednorazovych plastovych flias pouzivanie flase filtracnej, co najmenej leteckej prepravy, alebo vegetarianska a veganska strava.

Mam 27 rokov, cely zivot pred sebou. A pamatam si, ze prvykrat bolo najdolezitejsie rozhodnutie to samotne rozhodnutie vyrazit. Potom to uz vsetko ide. Ak nemas skusenosti, vobec nevadi. Aj ten jazyk sa da naucit po ceste. Mozeme si popisat...

Na ako dlho a ktorym smerom? Neviem, to sa mozme dohodnut aj spolocne, ktorou svetovou stranou sa vydame, ci pojdeme po zemi, alebo jednosmernou letenkou niekam daleko. Rozmyslam plus minus nad aprilom 2018 a ci uz na par mesiacov alebo rokov, to sa uvidi. Ak nemas nasetrene, mozes zacat teraz a do aprila bude aspon na tu letenku alebo ockovanie. Nemusime to odkladat na neskor, mozme rovno niekam ist, najst si tam pracu a po chvilke cestovat a tulat sa.

Tak ides so mnou na poriadne dobrodrustvo? Pretoze ta jazda stoji za to :)

Kontakt: [email protected]

PS: mala ochutnavka z predoslej cesty.. 
https://www.youtube.com/watch?v=xfWiacVNFbo
https://www.facebook.com/NNomadTTraveler/videos/588945831302188/

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi