Istanbul

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte! Čo hovoríte na zájazd do Istanbulu? Je to dobrý nápad cez cestovku na pár dní? Plánuje niekto alebo bol niekedy v minulosti dávno-nedávnej? Prípadne chce niekto ísť?
Ďakujem, za akúkoľvek radu...

Pozdravujem :)

LuJa

Ja som tam bola pred tromi rokmi, pokojne by som sa do Istanbulu vrátila. Je to krásne mesto plné dobrého jedla, histórie a kultúry. A niet nad zážitok z pravého tureckého hammamu. Je tam toľko toho, čo sa dá robiť, stačí si vybrať. Istanbul sa dá absolvovať pokojne po svojom, netreba na to cestovku, všade sa dá dohovoriť po anglicky.

Ahoj, alebo merhaba;)

Jasné - toto mesto dokáže očariť a keď nie inak, tak pokojne aj s cestovkou. Ide to však aj bez. Kozmopolitné mesto s nádychom Orientu, angličtina oveľa bežnejšia ako vo zvyšku Turecka. Odporúčam nevynechať - Yerebatanská vodáreň, public ferry na Kadykoy (Ázijská časť - tu pokojne stráviť aj viac času), múzeum moderného umenia, grand Bazar, Hagia Sophia & Modrá mešita v čase namásu, Taxim, Gulhane park, Dolmanbahce a Topkapi. A hlavne si na ulici pri Kucik Hagia Sofia dať u Aliho pidu - robí najlepšiu!

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi