Java Indonesia

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Caute na prelome január/ februar ideme precestovať Javu, West-Central-East z Jakarty. Ideme dvaja chceme pobehat hlavne prírodu mesiac pocestovat a potom smer Bali, trajektom. Ak sa chce niekto pridať tak sa ozvite !!!! Prepravovať sa budeme vlakmi, autobusmi atd. Nízkonákladovo.
[email protected]

Co znamena nizkonakladovo ?

Ahoj. Na Jáve sa priprav na obrovské (OBROVSKÉ) preľudnenie, ktoré sme my teda podcenili. Je to najviac preľudnený ostrov na svete a bude to cítiť na každom kroku.
V Jakarte sme požičali dva skútre a vrátili ich na Bali. Boli sme tam mesiac a mali z toho obdobia mnoho dojmov. Väčšina ma prekvapila, neboli sme na to pripravení. A aj dosť negatívne.
Mestá ako Jakarta, Bandung, Yogyakarta, ... to bolo úplné dopravné peklo a s tým lowcost na Jáve bude tiež problém. Rád by som ti napísal inak, no ja som bol po mesiaci dosť rozčarovaný a tešil sa do Vietnamu a Kambodže.

a ake boli vietnam a kambodza?

No, my mame taky zvlastny styl cestovania - ideme vzdy na miestnych motorkach, spime kade-tade, obcs zavesime hammock na stromy na plazi, obcas zoberieme lokalny hotel. Na Jave to bolo takmer nemozne - vsetko patri niekomu a za vsetko (rozumej aj za prespatie na plazi) niekomu platis.
Pri cestovani nam ide takmer vylucne o miestnu atmosferu, o ludi a krajinu. Casto obideme "prvotriednu" pamiatku, napriklad som bol tri tyzdne v Siem Reap, to je to miesto ako je Angkor Wat, a v AW som nebol. Len po siestej, ked zapada slnko.. Bol som v chramoch okolo, ale na tomto preflaknutom spote nie.

No, a k otazke. Nasim stylom cestovania to vyhrala Kambodza. Ludia mili, vsetko sa tam (este stale, ale rychlo) meni, krajina sa budi po krutovlade krutocervenych krutokmerov. ;).
Vietnam super, ale vietnamci su taki viac chladni, obchodnici. Nebol som na severe, len Saigon-Hue, tiez na motorke Honda Win za 300USD/ks a potom sme to strelili v Kambodzi.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi