napriec juznou amerikou cez amazon

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte. Viacmenej inspirovana filmom Trabantom na koniec sveta planujem nieco podobne (kto to nevidel, tak je to napriec juznou amerikou cez amazonku)... Cestu planujem na buduci rok, zacat v lete na par mesiacov. Mozno to sem davam dost skoro, ale ide mi o to, aby som nasla partakov, s ktorymi si ozaj „sadnem“. Netuzim stravit niekolko mesiacov na ceste s niekym, kto je inych cielov a postojov k situaciam ako ja. Na inom tripe by som si povedala, ze dalej idem sama, ale vzhladom na narocnost trasy to bude chciet fakt partakov, s ktorymi to jednoducho pojde az do konca (resp. minimalne cez tu amazonku by som sa nechcela prechadzat sama :) Hladam niekoho rozumneho, kto si nepotrebuje nic dokazovat a je s nim sranda. Film bol o ceste autom, ja vzhladom na stav cesty BR319 by som asi volila bike cez Amazon a taktiez bikom cez cestu smrti, inak auto. Nemam ziadny konkretnejsi plan a vlastne vsetko bude na dohode partie... Ak by sa tu nasiel nejaky dobrodruh, tak piste na [email protected]. (inak ja som 27 rocna baba aktualne z BA alebo hrinovej).

Ahoj,

Urcite to nie je skoro - cim skor, tym lepsie. Bude to relativne drahy a dlhy vylet.
Tuto trasu som zamyslal dat tento rok, nakoniec som dal vsak prednost Strednej Amerike.
Okruh Juznou Amerikou  je okolo 10.500km-17.000km dlhy.
Z vlastnej skusenosti viem ze za mesiac sa da spravit cca 4000km pozemnou dopravou (bus,vlak,van,moto),
bicyklom by tato cesta trvala dlhsie ako 4 mesiace (kedze 100km kazdy den zvladne iba malo kto :) ).
Kupovat dopravny prostriedok "tam", je tiez moznost, ale je velmi diskutabilne v akom bude stave a ci ho predaju cudzincovi. Dovoz vlastneho vozitka by v konecnom dosledku mohlo byt lacnejsie.

Vyhodou Strednej a Juznej Am. je napriklad to, ze okrem Surinamu nepotrebujeme nikam viza.

Vzdusnou ciarou je to iba 10500 km... Najjuznejsi bod o 3500 km x2 viac...
Vzdusnou ciarou je to "iba" 10.500 km...
Najjuznejsi bod je o 3.500 km (x2
= 7000km) viac.

Pri ceste, na ktoru teraz odchadzam som rozmyslal kupit moto v Mexiku (kedze to nie je tak narocna trasa ako Juzna Am.), nakoniec vsak zrejme pojdeme "klasicky". Udajne to s kupou motorky cudzincom v Mexiku nie je vobec jednoduche.

Po navrate z cesty budem rozmyslat kam a ako nabuduce.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi