Ockovanie proti zltej zimnici

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

ahojte, prosim potrebujem poradit. Za par mesiacov vyrazam do Juznej Ameriky, bol som na polyklinike pre cudzokrajne choroby, a odporucili mi dokonca povedali, ze toto ockovanie je povinne. Chcem sa spytat, ci si ho niekto z tych co cestovali do JA aj dali zaockovat a ake mali vedlajsie ucinky, lebo mam z toho strach. Dakujem.

Ahoj, nezodpoviem presne tvoju otazku kedze som bola v JA a ockovat proti zltej zimnici som sa nedala z rovnakych dovodov :), ale mozno pomoze blizsie info. Zalezi do ktorych oblasti ides - nakazit zltou zimnicou sa mozes hlavne v tropickych oblastiach od komarov (ak ides zapadne od And napr. Machu Picchu, Titicaca, Uyuni tam sa zimnica nevyskytuje). Ockovanie je uvedene ako povinne napriklad pri vstupe napriklad do Bolivie pokial tam pricestujes z krajiny kde sa zimnica vyskytuje (napr. Peru, Brazilia, Argentina) - na hranici od teba mozu pozadovat ockovaci preukaz (na letiskach to budu dost pravdepodobne kontrolovat, ale u nas ked sme sli busom z Peru to nekontrolovali).

Ahoj.

cestoval som Juznou Amerikou od Patagonie po Quito. Jedine kde chceli vidiet doklad o ockovani bol v Bolivii. Cez priechod Santa Cruz z Paraguaya, niekedy v noci, nejaky unaveny uradnicek, stacilo mu vidiet moj ockovaci preukaz, ktory je zltej farby, :-) Vedlajsie ucinky po ockovani som nemal ziadne. Samozrejme to je individualna zalezitost. Inak juzna Amerika je zdravotne relativne bezpecny kontinent. Dodrzuj zakladne pravidla a si OK.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi