Partak/čka Nepal 3 priesmyky

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte, som muž, volám sa Martin :), západné Slovensko, 29 rokov a pred dvoma rokmi som absolvoval s jedným priateľom okruh okolo Annapurny (Annapurna circuit trek). V tomto roku, konkrétne apríl/máj by som rád zdolal aj druhú stranu Nepálu a to The Three Passes trek (okolo Everestu). Aj keď mám už skúsenosť z tejto krajiny, považujem ju za relatívne bezpečnú, tak mám pred týmto trekom rešpekt a rád by som ho absolvoval s jedným parťákom/parťáčkou, ak nikoho nenájdem, tak mi zostáva nájsť si nepálskeho vodcu, čomu by som sa rád vyhol. Treba počítať s cca 20timi dňami +pár dní na cestu (doprava z Kathmandu je 1 deň tam a 1 deň naspäť). Podmienka je určitá fyzická zdatnosť, vek +-10rokov, Je to turistika vo vysokej nadmorskej výške s ťažkým batohom. Aj keď je Nepál lacná krajina, tak treba počítať s nákladmi na letenku a aspoň 600-800€ na celý trek (. Pred samotným výjazdom by sme spolu absolvovali min. jednu ľahkú turistiku niekde na Slovensku, aby sme overili či si sadneme, lebo za ten čas sa dá chytiť riadna ponorka :D.
Ak máte záujem, uvedte na seba v správe nejaký kontakt, ja sa Vás ozvem a detaily dohodneme v ďalšej konverzácii. V prípade otázok rád zodpoviem, prípadne poradím.

Ahoj, zaujala ma tvoja cesta a rad by som prebral viac info, Prosim napis mi na [email protected]... dakujem, Martin

Ahoj.
Zberam sa tiez do tej oblasi. Hned po Velkej noci. Podla kamarata, domaceho, kt to ma tam prelezene, netreba vodcu, staci nosic. Je podstatne lacnejsi. Cesty su dobre znacene a ked bude nafigu pocasie, aj tak je lepsie ostat v teple.
Ak tam skutocne ides (ja teda ano, aj ked sam), ozvi sa. Mozme si vymienat skusenosti. Kedze po parku nemozes sa terigat sam, ja si prenajimam nosica. Moj plan je ostat par dni v Kathmandu, spravit nakup a letiet do Lukly. (Zial letisko v Kathmandu je v rekonstrukcii od 04/19 do 06/19, leti sa z 133km vzdialeneho nahradneho letiska). A tam podla pocasia vyberat treky. Viza beriem na 30 dni, ak by nestacilo, predlzim.
Keby si sa neozval, aj tak, prajem ti pekny vylet.

Ahoj. ja letim s kamartmi do Káthmandu 22 aprila . potom smer base camp . kedy presne tam budes ?

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi