Sebestačná komunita ľudí žijúcich v prírode

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Existuje nejaká sebestačná komunita ľudí žijúca mimo dnešný moderný system? Ak áno dajte niekto nejaké info! vopred ďakujem Email: [email protected]

Ahoj to aj mna zaujima....nasiel si nieco?

Z blata do kaluze.... Slovensko bude miesto na zivot vzdy nanic...ci uz v BA alebo niekde v lesoch...najlepsie odist niekam k moru aby sa dalo rybarcit.... Proste nie tu;)

Zaujímavý názor. Už si niekde takto bol? Komáre, mušky puri-puri, obdobie dažďov, malária ? Slovensko je krásna krajina so stabilným počasím, bez prírodných katastrof a aj bez smrteľných nebezpečenstiev. Odhliadnuc od muchotrávky zelenej, ale tú nežereme, že nie. 

Viem ze su na Slovensku tzv. ekodediny - komunity kde sa ludia snazia zit sebestacne,dopestovat a zabezpecit si potrebne veci sami svojou pracou a zit v harmonii s prirodou.
Lukas, suhlasim s Marushk a predpokladam ze si nikde nebol ako vacsina Slovakou ktori sa nezmozu na nic len nadavat pri pive ako je u nas hrozne. S takymi ludmi nema zmysel ani sa bavit...

bol som na velmi vela miestach a urcite Slovensko neni a nikdy nebude dobre miesto na zivot... teda iba ak nejsi zmrd co ojebava a okrada stat a obycajnych ludi... vsetko sa tu zvysuje len cena za pracu nie. toto je dobre miesto na zivot?/? sa zobud ty kks. 

podla urcenych priorit. Individualna zalezitost. Ale miest bez nastrah v EU rozmere je viac, napr. Portugalsko, dramaticka a krasna krajina a more, tepla klima, talianske a spanielske zapadnute dedinky popri pobreziach , Albankso...atd. ., dramaticka a krasna krajina a more. Mozno aj menej korupcie a byrokracie ako u nas ? A aj v exotike sa daju najst prijemne miesta, bez malarie s dostatkom pitnej vody, s inymi zivotnymi prioritami , Rozhodne si nemyslim ze Slovensko je idealna krajina. Niekomu tu moze vadit spolocenska zaostalost, neschopnost sa zomknut, styri rocne obdobia, byrokraticka zataz, rozkradanie penazi aparatu z vlastnej penazenky atd.. atd.. . A niekomu len postaci jednoduchy shack s polickom pre tri kozy. Vsetko je Vec volby. a kazdy musi najst svoju odpoved.

Kultúrne väzby ide vnímať aj pozitívne. Je dobré si to skúsiť, byť vonku rok-dva a potom hodnotiť. Niekomu potom začne chýbať biely rožok či kamarát zo ZŠ, a niekomu nie. Samozrejme - súhlasím s tým koncom. Je to vec voľby. Každý musí nájsť svoju odpoveď...

Hladal som tuto tému už dlho a rad by som taktiež odišiel žiť niekam mimo ...mimo dnešnej elektronickej a uponahľanej doby kde by som bol sebestačny a žil v sulade s prírodou ako naši predkovia. Počul som od mojej znamej že v susednom česku žije taka komunita tzv. "Hippies" ale na internete som onich nič nenašiel. Ak by mal niekto bližšie info tak sem snim. Ďakujem

Zaježová - eko komunita. Bola som tam pár dní vypomáhať s prípravou na ekofest....

Ahojte,ja,.. aj mozno zopár priateliek tiez uvazujeme sa niekde na starosť usadit a uzivat si prirodu,..cosi dopestovat v zahrade,chovat zvieratka,cvicit qikung,jogu a rozne spolocne aktivity.Chcelo by to nejakú usadlosť pri vode...A mohlo by nás byt biac..

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi