Thajsko usadiť sa ... Žiť tam

Hľadám niekoho kto by šiel do thajska na dlhší čas zobrať si prenájom usadiť sa niekde pri mori .. bol som tam 3 mesiace .. krajina má dostala na toľko že by som sa tam chcel usadiť ..taktiež je ešte jedna moznosm ísť do Iránu sa usadiť  vymysliet niejaky biznis pre príjem ak sa spoja sily dá sa to .. ak to niekoho už na Slovensku nedrzi kľudne sa ozvi .. môj email [email protected]   Instagram Mike Bolebruch.. 

Nazdar Ja mozem ist s tebou ale az od januara;)Napis my e-mail ked [email protected]

Ahojky aj ja by som sla tiez.ja som bola na cypre a tam by som tiez ostala len nikoho podobneho som nenasla kto by zdielal moj napad. Takze tu by som sa mozno pripojila:) [email protected]

trosku vam pomozem v rozhodovani.

Vyberat si krajinu na zivot podla dovolenky je nestastne. Ako turista len plavas na povrchu pekneho pocasia, zistne milych ludi, lacneho jedla a prijemnych zazitkov.

Ako rezident v exotickej krajine celis veciam ktore ta doma ani nenapadnu. Rozdielna mentalita, aj banality ktore tebe pridu ne/normalne domaci vyhodnocuju inak. Spolupraca s uradmi, vymozitelnost prava, korupcia, status cudzinca ako zdroj lahkeho prijmu pre domorodcov. A v neposlednom rade, najdolezitejsie, schopnost vytvorit si udrzatelny financny prijem.

Neodradzam, len ucelujem niektore malo z dolezitych veci s ktorymi sa kazdy expat stretne.
Vela stastia :-)

Urady v thajsku
Mozes byt 1 mesiac , potom musis von z krajiny a ziadat o dalsie viza .a tak stale on and on .
Dalsia vec ..z coho chces tam zit ?
A presne ako opisane v ,,M. (BEZ OVERENIA),,

30 dni je bezvizovy styk... s vizami mas 60 dni, ktore si nasledne priamo na imigracnom v thajsku mozes predlzit o dalsich 30 dni... toto su turisticke viza ,,cize nemozes pracovat. Akakolvek cinnost aj dobrovolna sa povazuje za pracu a mozes ist na tvrdo brucat, pripadne Ta deportuju.
na pracu potrebujes work permit.. mozes si zalozit firmu a viza budes mat na dlhsie ako rok.

dalsia vec , pivo 100 % drahsie ako na slovensku a tam v tom teple sa ho treba viac ako na sk

zivot v thajsku ,,ak nemas pracu niekde na dialku,,pripadne nemas prijem z vonka ,,,tak Ti rovno vravim, ze bez penazi to je brutal tazke ak nie nemozne.. Na zaciatok budes potrebovat kopec prachov, ak tam chces zacat podnikat. Najst pracu, pokial niesi native speaker v anglictine je takmer vylucene. Vynimky potvrdzuju pravidlo ,ale to preto ,ze maju nieco co sa musi satrasne oplatit pre firmu, pretoze pracovne povolenie je drahe a okrem toho zo zakona Ti musia dat plat daleko prevysujuci plat bezneho thajca.

Nie je bezvizovy pobyt . Viza sa udeluju pri vstupe do 30 dni bezplatne pri vstupe cez letisko , Pri vstupe na mimo letiska 15 dni .Ak mas v pase peciatku , Nemozes si predlsit visa v thajsku ..musis odist . Predlzit viza v thajsku si mozes iba ak mas visa na ,,nalepke v pase .No ale vsetko najdes na emigracnej webovej stranke . Mozno co nenajdes ..ak chces napriklad exit thajsko do Lao Je asi o 40 % lacnejsie platit viza na vstup do Lao z US dollars ako z Thai BTH .

http://slovak-republic.siam-legal.com/

nic v zlom ,,ale ..
s thajskom mame 30 dnovy "Visa Exemption" co je doslova oslobodeny od viz... tento druh pobytu si po 30 dnoch mozes predlzit o dalsich 30 dni za cenu 1900bathov na hociktorom imigracnom,,,su vsade vo velkych turistickych destinaciach. nasledne este o dalsich speci 7 dni,ale na to musi byt vazny dovod.

uz viac ako rok sa aj po zemi udeluje pobyt na 30 dni ... tento od viz oslobodeny vstup do thajska mozes vyuzit len 2x do roka.

Viza, ktore si vybavujes na thajskej ambasade su na 3 mesiace. Je mnoho sposobov ako prezit aj rok v thajsku na turisticke viza... Ale vzdy zalezi aj na akeho uradnika natrafis.

turisticke viza, ktore si vybavis v inchebe na thajskej ambasade, su na 2 mesiace, ktore si nasledne na imigracnom predlzis o 30 dni.... potom visa run ,, (von z krajiny a naspat) ... a ficis bud na bezvizovom 30 dnovom,,alebo si zasa "vonku" vybavis na dva mesiace, ktore nasledne zasa za poplatok predlzis....

http://www.thaiembassy.org/kualalumpur/th/services/36313-Visa-on-Arrival.html

VISA ON ARRIVAL
According to the Interior Ministerial Announcements, passport holders from 28 countries and territories may apply for visas at the immigration checkpoints for the purpose of tourism for the period of not exceeding 15 days.

NOTE:
Visitors who enter the Kingdom with Visa on Arrival generally cannot file an application for extension of stay except in special cases such as illness which prevents them from travelling, etc.

Necham to uz na tebe , vyzera ze by si chcel presvedcit aj samotneho thai immigration officer .

ale na tetjto stranke uvadzaju 15 dni ...ono je to 30 dni ..ale stratil som prehlad o com sa vlastne bavime a ci to vobec koho zaujima .
Mne je to vlastne jedno , ja to nepotrebujem .
A zit tu ...asi ako kto a asi ako vsade , Su tu ludia co zarobia celkom ok ,..normally co to dosiahli iba chodenim do skoly za certificaty .( Ucitelia ..postupne sa im zvisuje plat ..pred dochodkom maju okolo 2 000 euro plus na to podobny dochodok . ) co na sk sa moze ucitelom iba snivat . A potom ludia co robia vo fabrikach co zarobia okolo 350 euro na mesiac .Ako druha stranka na Sk je ovela lepsia infrastruktura , cesty , poriadok atd . V thajsku je bordel , spina , na ceste ludia nerespektuju pravidla , jazdia ako sa im zachce , sprava zlava . Na prechode ta nepustia a kludne si tam zastavia . a to moze ist on an on ..Takze neviem ....kazdy podla svojho

na tejto stranke uvadzaju 15 dni ,,pretoze tato strank ja uz staraaaa... VISA on arrival sa nas uz veeelmi dlho netyka ako aj cechov a zrejme celej europskej unii... Thajci su thajci,, oni neupdatuju informacie,, rovnako ma nepravdivu informaci na stranke aj ambasada v Bratislave... Cize,,ked priletis do bangkoku a uvidis sipku VISA ON ARRIVAL ,, Tak toto sa Ta uz netyka !!! nejdes tam .. ziadna fotka,, ziadne prachy .. ides rovno k imigracnemu uradnikovi a on Ti supne peciatku. Ziadne viza.. Viza slovak dokaze vybavit len a len na ambasade....na letisku pri prilete viza slovak nevybavi !. Nepotrebujem nikoho presviedcat,, uz mam 8 vstupov do thajska a som v skupine kde je 15 000 ludi ,ktori boli v thajsku a rozpravaju si skusenosti.. Cize ano ,, na webstrankach najdes hocico ...Ale to neznamena ,ze to je pravda.

zbytok mas viacmenej pravdu ,,az na tych ucitelov.. V spolocnosti su velmi vazeni, v banke, na uradoch vybavia vsetko prednostne,,,ale platy su mizerne.. pokial nerozpravame o sukromnych skolach a native speakroch v anglictine.

ak uz teda hladas info na webe a nie v skutocnosti .. tak tu mas ako to naozaj je .. nieje to tak davno, co uz nepotrebujeme viza,,asi si bol v thajsku predtym ..

http://www.thaiembassy.com/thailand/changes-visa-exempt.php

Aj ja ?

ono asi tak je ,.. neni normalna stranka kde najdes 100 % spravne info ... Stranky sa nezhoduju .
Nech uz to volame co kolvek ci viza alebo neviza ..ano dostanes peciatku ktora ti umozni pobyt na 30 dni pri vstupe ces letisko .Ja som mal vlastne to na mysli ..lebo to tiez volaju viza .
Ked clovek ide z Sk mozno sa je najlepsie informovat na thai embassy v Bratislave .
Thai immigration tiez dost casto meni pravidla .
Tiez ako pisu na webe ze musis mat spiatocny listok ..nikdy som nemal nieco take a nikto sa ma na nic nepytal .
Ucitelia ..to som pisal iba ako mozno kuriozitu lebo pre slovaka myslim ze je to nie je relevant lebo pre sk je to myslim nemozne . A je to tak ako som pisal .Thai ucitelia maju rokmi stale stupajuci plat a skonci sa to niekde pri 2000 euro par rokov pred dochodkom a podobne , cosi menej maju potom dochodok . Do dochodku idu v po dovrseni 60 roku .Zial su rumors in the ether ze sa to bude menit na 64 .
Ked hovorim ucitelia tak mam na mysli od zakladnych skol hore a kazdy musi stravit par rokov studi to be teacher .Dalsia vec ..tito ucitelia maju zdarma zdravotnu starostlivost pre rodicov , manzela a vlastne deti .
No a to nehovorim kolko volna maju , prave teraz v kuse 2 mesiace plus este asi mesiac v priebehu skolskeho roka .

Este by ma zaujimalo ..co vlastne motivuje ludi ist prec z sk ..akoze usadit sa ked clovek niekde stravi kratky cas ako 3 mesiace .Je fajn ist sa pozriet , skusit .Vzdy si myslim ze doma je len doma ..a to tam kde sa clovek narodil a hlavne stravil detstvo . Myslim ze vzdy sa bude na to miesto myslienkami vracat .

Ak motivacia su peniaze ...Myslim ze moznosti teraz v europe je dost .Presne ako pise M . dajte si to doma na chladnicku a citajte kazdy vecer pred spanim

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi