trip ukrajina západ

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

ahojte 18- 22. august ideme na Ukrajinu spraviť si menší trip užgorod mukačevo.... a uvidíme čo ďalej vedel by niekto poradiť nejaké pekné miesta, čo by sa dalo robiť čo naopak nemáme robiť a podobne :) za každú radu budem vďačný Ďakujem moc Peter P.

Ahoj, my sme boli zopar rokov podobnu trasu. Ak by som ti mohol poradit, tak sa oplati potulat v Sinevirskom narodnom parku. Tiez sme boli pozriet dedinu Koločava. To je ta dedina, o ktorej je znamy roman Nikola Sohaj Loupeznik od Ivana Obrachta. Tento Nikola Sohaj aj skutocne zil a zabil za 1.CSR republiky ceskych zandarov, ktori vtedy boli v Koločave. A dnes mozes najs pri drevenom kostole v dedine ich hroby. Par rokov dozadu tam aj bola Ceska krcma. Je to fajn miesto a tie spomienky, ked bola Zakarpatska Ukrajina sucastou nasho statu su tu dodnes viditelne...

V kazdom pripade sa treba vyzbrojit trpezlivostou na ceste cez hranicu späť Uzhorod - Vysne Nemecke. Niekedy sa caka aj 6 hodin. V Uzhorode sa oplati vidiet hrad, aj v Mukaceve je hrad a par km za Mukacevom je novy trermalny park v dedinke Kosino. Cez hranicu mozno previezt len 2 krabicky cigariet a 1 liter alkoholu. Inak robia colnici problemy. A povinnou vybavou auta v UA je hasiaci pristroj. Pekny vylet prajem.

Ked budete menit Euro na Grivnu, meste v Uzgorode ale nie na hranici. V meste je lepsij kurz. Z bankomaty radsej nepouzivajte. V obchode kludne mozete platit kartou . Pekny vylet.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi