Slovania - krutý či holubičí národ?

V tejto téme je diskusia k článku: [url=http://www.dobrodruh.sk/index.php?option=content&task=view&Itemid=1112&… - krutý či holubičí národ?[/url]

J.A. Komenský mohol asi ťažko prebrať Herderove názory, kedže žil dávno pred Herderom

Tento clanok je riadna magorina...autor sa evidentne neobtazoval precitat ani jednu serioznu knihu a evidentne cerpal len z vlastnej fantazie. Uz len ten zaciatok o zmienkach o slovanoch pred nasim letopoctom...ak autor najde serioznu zmienku starsiu ako z 5. st.n.l., zjem kefu a vratim svoj diplom z historie.

...ak mate namietky...je to vasa vec ale mali by ste si precitat aj informacie z inych zdrojov ako len z akademickych. Co sa tyka dejin slovanov, nemyslim ze sa v europe objavili az v 5. ci 6. storoci. Mimochodom, preco sa asi Rimania nedokazali prebojovat az za dunaj... Existuju predsa aj starsie dokumenty...a okrem toho vacsinu historie slovanskych narodov pisali ich nepriatelia...ak chcete viac informacii, mozete ich najst aj tu: [url]http://b-life-isgreat.net46.net/[/url]...a mali by ste si uvedomit ze diplom z historie neznamena, ze ste vsevediaci. :)

B) [b]Preslav[/b] nie je dobré mať vždy a všade len jeden názor na tú, ktorú vec čo sa týka ľudstva a jeho dejín.Podľa mňa je história vedou , kde by nemali byť uzávery nemenné.Ak niekto povie bolo to takto a takto, nemusí mať celkom pravdu.Treba sa zamyslieť nad tým , že ak chcem zaujať nemenný postoj mám všetky potrebné informácie k tomu alebo nie.Ak si myslíš , že áno tak sa veľmi mýliš, veľa vecí bolo prekrútených alebo sú doslova klamstvom.
Neviem či si sa dostal do všetkých archívov čo sú vo svete alebo si čerpal svoje vedomosti len z kníh, ak áno tak Ti nikdy nenapadlo, že tý čo ich písali sa môžu aj mýliť.Týka sa to nielen histórie , ale všetkého čo ľudstvo vytvorilo.
Nechaj ľudí nech si spravia svoj vlastný názor na život našich predkov.
Mňa z tohto článku zaujalo toho dosť, aby som začal vyhľadávať na nete ďalšie postrehy alebo články k tejto téme. Pri čítaní "Slovania-krutý či holubičí národ?" som sa musel vracať veľa krát naspäť,lebo som bol nútený sa nad tým zamyslieť:
"Je to možné alebo nie "
Mal by som nakoniec len jednu otázku:[b][color=#FF0000]Prečo len potomkovia Slovanov majú meno našej planéty Zem v ženskom rode.[/color][/b]

deidar1,zaujimava otazka..
a celkovo cely clanok.. zacala ma viac zaujimat historia slovanov a pohanstvo a vsetko okolo toho.. a dozvedaam sa tu zaujiimavee veci.. tak lem tolko..

V tejto téme je diskusia k článku: [url=http://www.dobrodruh.sk/index.php?option=content&task=view&Itemid=1112&id=410]Slovania - krutý či holubičí národ?[/url]

J.A. Komenský mohol asi ťažko prebrať Herderove názory, kedže žil dávno pred Herderom

Asi tú kefu môžeš pripraviť, výskum dnes pokročil o niečo ďalej, predovšetkým pochop že to čo sa učíš v škole v budúcnosti už nemusí platiť. A diplom vráť pretože si sa nič nenaučil. Ešte sa ozvem.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi