Maďari vo svete mýtov a legiend

hmm, madari prevzali od starych Slovakov aj celu polnohospodarsku terminologiu. Co sa tyka Svatopluka, treba podotknut a opravit v clanku /Maďari vo svete mýtov a legiend/, ze to bol Svatopluk II. A co sa tyka toho kona, ako vysvetlil nebohy Jergus Ferko v knihe Madarske sebaklamy, tak ugrofinsko-mongolsko-chazarski kocovnici /10 kmenov, z ktorych 1 sa volal foneticky podobne ako madar/ vedeni chazarskymi nacelnikmi ako symbol svojej podriadenosti darovali Svatoplukovi najcennejsie co mali - stado koni, a dali mu ich aj na znak vdaky, ze sa im dovolil usadit na sutoku Tisy a Dunaja.

hmm, madari prevzali od starych Slovakov aj celu polnohospodarsku terminologiu.
Co sa tyka Svatopluka, treba podotknut a opravit v clanku /Maďari vo svete mýtov a legiend/, ze to bol Svatopluk II.
A co sa tyka toho kona, ako vysvetlil nebohy Jergus Ferko v knihe Madarske sebaklamy, tak ugrofinsko-mongolsko-chazarski kocovnici /10 kmenov, z ktorych 1 sa volal foneticky podobne ako madar/ vedeni chazarskymi nacelnikmi ako symbol svojej podriadenosti darovali Svatoplukovi najcennejsie co mali - stado koni, a dali mu ich aj na znak vdaky, ze sa im dovolil usadit na sutoku Tisy a Dunaja.

no moze byt..ono aj ked uz relativne velka morava nebola na vrchole,ale predsa to bol utvar kde zili ludia a samozrejme aj vojsko,mozno velkostou polovicne,neviem..a asi preto nieje ziaden zaznam medzi bojmi moravanou zo starymi madarmi.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi