Vietnamské soba rezance pre zahojenie žalúdka

Dušan Plichta - 14.11.2013
Určite poznáte ten pocit, keď máte nafúknuté brucho, aj ste hladný, no na druhej strane vám na nič nejde chuť. Pre pocity rozhádzaného žalúdka nie je nič lepšie ako dobrý zeleninový alebo pravý kurací vývar. Vymyslel som tak pre vás rýchle rezance podliate trochou kvalitného bujónu, ktoré však súhrou chutí a ingrediencií poskytnú každému domácemu kuchárovi ten najkrajší zážitok z plnohodnotnej večere. 
 

Čas prípravy: 5 min.                     Množstvo: 2 osoby 

Čas varenia: 5 min.                      Celkový čas: 10 min.
 

Ingrediencie

 
  • Kokosový olej (Maslo)  30 ml/g 
  • Brokolica 1/2 Ks 
  • Červená cibuľa 1 KS
  • Červená paprika 1Ks
  • Zázvor 1Pl (nasekaná) 
  • Cesnak 1-2 strúčiky 
  • Kurací vývar (Bujón) 300 ml
  • Sójová omáčka/rybacia omáčka 1PL
  • Čerstvý petržlen/koriander 1 PL 
  • Soba rezance (špeci tenké rezance z jačmennej múky) 2 zväzky
  • Sezámové semiačka 1 PL
  • Sezámový/tekvicový olej/ rybí tuk 20 ml
  • Kvalitné domáce vajíčka 2 ks

Príprava

 
1. Na panvici, ideálne vo voku rozpálim kokosový tuk alebo maslo, orestujem cesnačik a zázvor nakrájaný nadrobno, odvážnejší môžu pridať aj čili.
 
2. Orestujem zeleninu nakrájanú na hrubšie ( a la „China style“ ).
 
3. V prevarenej vode si raz-dva uvarím rezance (cca 3-4 minúty), precedím, polejem sezamovým/tekvicovým olejom, alebo tí silnejší ideálne rybím tukom a  po častiach podlievam kuracím vývarom.
 
4. Nakoniec to všetko spojím, dolejem vývar, dochutím sójovou/rybacou omáčkou a pridám na vrch 2 volské oká. 
 
P.S. Zeleninu restujem od najtvrdšej po najmäkšiu, každý druh restujem max 1 minútu tak, aby som ho nerozvaril. Namiesto vajíčok môžem použiť opečené alebo varené kuracie mäso. Čerstvý koriander alebo petržlen na záver s kvapkou citrónovej šťavy pridá extra šmrnc. 
 
Komentáre Disqus