Kriváňska Malá Fatra 03.01.2020

Po neúspešnom pokuse o hreben deň pred Silvestrom, ked nás nepustil ďalej kopec s názvom Kraviarske, som sa rozhodol prešpekulovať a ísť inak. Vystúpil som na konečnej busu na lanovke odkiaľ som sa spätne vrátil po svojich na začiatok mojej trasy STARÁ DOLINA a po zelenej som obišiel Kraviarske a vyšiel na CHRAPAKOCH odkiaľ to už bol len kúsok no v nafúkanom vyše metra snehu.

Chvíľu som sa zapojil a bol som na hrebeni... sedlo BUBLEN odkiaľ som mal dilemu, ísť smer Strečno alebo smer Terchová... Ale poďme na Terchovu. PEKELNIK krásny a uz som kukal smer Kriváň že tam je veľa lanovkarov. Na Hrane som stretol známeho deda ešte za mojich čias v klobaskaroch keď sa pridal na moju akciu a chvíľu sme pokecali. Vyšiel som hore.

Lanovkari mi zrazu nevadili nakoľko to boli rodiny s deťmi. Krásne sa na nich pozeralo. Odtiaľ reku schádzam dolu. Ale nie, nejdem Šútovo idem na hrebeň. Na CHLEBE nikoho!!!! Kam to napísať, nikoho!!! A ďalej na HROMOVE, STENY a GRUN... Opäť dilema. Nie. Nechcem si odpáliť kolena už sú beztak v zlom stave. Ideme na STOH! Čuduj sa svete. Po chrbát dal zabrať no ako zmizli stromy zmizol sneh a STOH bol hračka. Cestou dolu sa šlo fajn. V Štefanovej sa mi čakať na bus nechcelo tak som šiel na zastávku 4km ďalej do Terchovej. Dnes veľmi spokojný. Škoda že sám. No ostatní, nebudem ich nazývať lenivcami, jednoducho nemohli. A majú čo ľutovať ☝️