Obuv Hanwag: Novinky zimnej sezóny 2015/16

Od roku 2015 spolupracuje Hanwag s rakúskou firmou Goldeck Textil. Výsledkom je nový izolačný materiál do ich topánok G-LOFT® FIT. Syntetická vpichovaná plsť je trvanlivá, má vysokú paropriepustnosť a spája extrémne vysokú schopnosť udržiavať teplo s nízkou hmotnosťou obuvi a odolnosťou proti vlhkosti.

Vyplýva to zo špirálového tvaru dvojzložkových vlákien. Zachytený vzduch poskytuje tepelnú izoláciu a otvorená štruktúra veľmi dobrú paropriepustnosť. Ďalšou výhodou je „Memory Effekt“: schopnosť vlákna nadobudnúť pôvodný tvar aj po veľmi silnom stlačení. Vďaka tomu poskytuje obuv vždy dobrú ochranu pred chladom.
 
Hanwag bude používať syntetickú plsť G-LOFT® FIT „Made in Austria“ vo dvoch rôznych hrúbkach na piatich modeloch: 200 g/m2 na nových všestranných zimných trekkingových topánkach Ströv GTX® a na súčasnom modeli Lhamo GTX®; 400 g/m2, taktiež na novom modeli Alaska Winter GTX® – adaptácia legendárnej klasiky – a na High-End modeli Abisko GTX®, ako aj modeli Fjäll Extreme GTX®.

Protišmyková podrážka: Hanwag IceGrip XLT

Pred ôsmymi rokmi uviedol Hanwag ako prvý výrobca obuvi dnes už legendárnu podrážku IceGrip, navrhnutú špeciálne pre zľadovatený povrch. Malé sklenené častice fungujú ako brúsny papier a zabezpečujú sedemkrát väčšie trenie na ľade. Bavorský výrobca horskej obuvi predstavuje na zimnú sezónu 15/16 novú verziu - IceGrip XLT. Má osem výstupkov IceGrip na jednej topánke, je veľmi ľahká, má nízky profil a dobrú schopnosť tlmenia. Vďaka týmto vlastnostiam je vhodná na zľadovatený povrch a odhrnuté cesty.

Ľahké zimné turistické topánky

Oba nové zimné modely stredne vysokých topánok sú vhodné na ľahkú pešiu túru, prípadne dlhšie
prechádzky. Všestrannosť a nízka hmotnosť sú hlavnými výhodami. Model Jaur GTX® so svojím ľahkým materiálovým mixom - Sportvelours, Cordura® a G-1000® HD je vďaka kopytu StraightFit (viac priestoru pre prsty a narovnanie palca) obzvlášť pohodlný. Ľahká, flexibilná syntetická stielka zaručuje dlhodobo pohodlnú chôdzu. Model Vetur GTX® tiež prichádza so Sportvelours kožou – z časti potiahnutá PU a materiálom Cordura®. Tento model má tiež novú odľahčenú podrážku IceGrip XLT a je ideálny pre mestské použitie.

Vysoké čižmy pre dámy a pánov

Zasneženou krajinou sa dá kráčať elegantne a štýlovo, vďaka novým modelom vysokých čižiem – každý typ je špeciálne vystlaný pre potreby mužov a žien. Model Tolja Lady GTX® kombinuje vysokokvalitnú nubukovú kožu s ľahkým, ale odolným G-1000® HD materiálom. Dve kovové spony slúžia ako dekoratívny prvok. Model Härje GTX® pre pánov je trochu drsnejší, zhotovený v jednoduchom dizajne z ušľachtilého nubuku bez zbytočných okrás. Vďaka dobrému tvaru obuvníckeho kopyta máte v topánkach Hanwag vždy dostatok miesta na prsty a komfortný pocit. Oba modely majú podrážku IceGrip ZT s nízkym profilom pre všestranné použitie - od odhrnutých ciest, až po terény s hlbokým snehom.