Pobrežná stráž Aljaška

Televízny kanál Viasat Explorer prináša autentický dokument, ktorý zachytáva detaily zo života statočných mužov a žien pracujúcich v Americkej pobrežnej stráži, ktorí denne riskujú svoje životy pri náročných akciách.

Prvá séria nového seriálu ponúka od 11. decembra na Viasat Explorer dramatické a nikdy predtým nevidené záchranné akcie na jednom z najdrsnejších miest Ameriky, v nehostinných podmienkach Aljašky. Akcie sú zachytené od začiatku do konca, od tiesňového volania až po všetky prípravy a akciu samotnú. Pobrežná stráž nám ukáže nové technológie, vrtuľníky, či prácu potápačov a zdravotníkov. Dokument ponúka drsnú realitu bez prikrášlenia a vy sa nebudete od týchto sprostredkovaných zážitkoch vedieť pohnúť. Len veľmi málo ľudí malo doposiaľ možnosť vidieť, v detailoch a autenticky, prácu skutočných záchranárskych profesionáloch a pochopiť, ako veľmi náročné povolanie vykonávajú.

Aljaška

Pobrežná stráž Aljaška vám ukáže, ako prebiehajú rôzne záchranné a pátracie akcie na Aljaške. Pozrite sa, ako trénujú, pracujú a popri tom vedú rodinný život v drsnom prostredí – Pobrežná stráž Aljaška vás vezme doslova z kokpitu na grilovanie – jednoducho, budete môcť sledovať záchranárov tak na misiách, ako aj počas rybačky alebo rodinných akcií.  

Jayhawk

Vydajte sa spoločne s posádkou vrtuľníka Jayhawk na jednu z mnohých pátracích akcií alebo nastúpte na čln, ktorý sa ponáhľa zachrániť obete z ľadových vôd. Vôbec po prvý krát uvidíte a budete počuť neobyčajné príbehy mužov a žien, ktorí ich prežívajú na vlastnej koži každý deň. Dokument prináša obraz tvrdo pracujúcich záchranárov a viac svetla do celého príbehu prinášajú aj rozhovory s jednotlivými postavami, spolupracovníkmi alebo rodinnými príslušníkmi, ktorí porovnávajú a komentujú všetky akcie a emócie, ktoré dokument zobrazuje. Zostaňte naladení na Viasat Explorer a pozrite si tento seriál od 11.decembra do 23. Apríla o 19.30.