Finsko,Norsko,skandinavia, slobodne, za pracou.

Ahojte,

chystam sa za pracou do Skandinavie alebo Finska a hladam niekoho s dusou dobrodruha ale zaroven zodpovedneho, niekoho komu sa da verit a spolahnut sa.
Nehladam partiu, ani zabavychtivych ludi, hlucnych tiez moc nepotrebujem. Auto je dvojsedadlove takze hladam jedneho cloveka. Vacsinou jazdim sam no na tuto akciu je lepsie ist dvaja.

Predbezny plan je takyto:

Pojde sa zo Slovenska, obytnou dodavkou, pravdepodobne vychodnou trasou smer Finsko, kde vlastne uz sa da zacat vypytovat na pracu,
Ja uz som zil a pracoval aj vo Finsku aj vo Svedsku, idealne by bolo ale najst dobre plateny job v Norsku.
Cestu uz poznam, viackrat som to uz autom pochodil ci zapadnou ci vychodnou trasou, z toho dvakrat az po Nordkapp.

Cesta by mala prebiehat v style obzerance, bez stresu ci casovych limitov, pokochat sa prirodou, sceneriami.
Nemal by to byt trip len za pracou ale aj vychutnavanie si kazdeho kilometru cesty.
Som viac introvert nez extrovert takze hlucne mesta, parky, muzea a miesta kde je vela ludi vacsinou obchadzam, jedine comu sa neda vyhnut su hypermarkety, ak mas viac rad/a prirodu nez ludi tak je to polovica uspechu na prijemny trip, ono totiz dost rychlo vznikne ponorka ak sa ludia ku sebe nehodia.

Koho hladam?  Na pohlavi a veku moc nezalezi, mal by to byt clovek ktory rad cestuje autom /ja osobne vacsinou zarobenych penazi menim na naftu :), ma rad prirodu, ovlada aspon trochu anglictinu, chce neaky cas v Norsku alebo niekde na severe neaky cas zit, chce si zarobit a pripadne aj cez volne vikendy sadnut do auta a niekam ist, to ale nie je podmienka.
Na cestu treba mat neake tie peniaze, obciansky preukaz a podla moznosti aj platny cestovny pas, zakon ho sice v Schengene nevyzaduje no na severe funguje vela veci inak ako na SK a cestovny pas dokaze obcas veci ulahcit a urychlit.

Koho nehladam? Hlucnych ludi, zabavychtivych, milujucich party, tanec ci hip-hop, modelky, fifleny, rozmaznane deti, dokonalych, najkrajsich a najmudrejsich :)

Kto som? Mam 43, srdcom od 20 do 50 podla potreby, pochadzam z juhu, od roku 2004 sa tulam hlavne po Europe, par rokov tu, par rokov tam, ked ma to prestane bavit ci zatuzim po zmene tak zdvihnem kotvy a idem dalej..
Norsko mi neda spat uz od roku 2009 ked som tam bol prvykrat, prisiel cas ho spoznat blizsie.
Dlhsie som zil v Severnom Irsku, neaky cas vo Finsku, Rakusku, Nemecku, kratsie vo Svedsku, Moskve,Lybii.. z jazykov slovom aj pismom Anglictinu, Madarcinu, dohovorim sa Rusky, trochu aj Nemecky a roznymi Slovanskymi jazykmi, nudzovo aj rukami nohami.

Preco tu niekoho hladam? V prvom rade koli praci, je mozne ze jeden z dvojice ziska job skor, v tom pripade by sme mali tvorit taky team ze ten jeden podrzi toho druheho kym sa aj on/a nechyti, takto sme to robievali volakedy a fungovalo to.
Dalsia vec je ze mozno tento moj prispevok niekomu pomoze splnit sen ktory sam/a nikdy nedosiahne ale s mojou pomocou spolocnymi silami uz to pojde.
Moze z toho vzniknut aj priatelstvo na cely zivot a urcite zazitky ktore nam nikto nevezme a okrem toho aj wkusenosti ktore sa vzdy zidu.
Ak sa ti moj napad, podmienky ci ciele pozdavaju tak nevahaj a pis.

 

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi