Po zaniknutých dedinách 1

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Pripravujem minituristickú akciu s názvom Po zaniknutých miestách a dedinách Slovenska. Ide o čisto turistickú vec a síce ako už názov prezrádza, postupne by som chcel prejsť miestami, kde voľakedy prekvital život, no potom bol z nejakých príčin vymietený. Viem, že takých dedín je na Slovensku dosť a tiež viem, že nemám šancu vedieť o všetkých. Preto by som bol rád za Vaše tipy, ak viete o takých miestách, napíšte mi na mail [email protected]

A tiež by som rád dal dohromady ľudí s podobným záujmom, takže ak by ste sa chceli na takú turistiku pridať, dajte o sebe vedieť.

Ako prvé mám v pláne Ruskinovce, Blažov, a Dvorce. Vy ktorý sa vyznáte, tak viete, že tieto dediny zanikli po tom ako armáda potrebovala priestor pre svoj cirkus a dnes sa ich pozostatky nachádzajú v bývalom výcvikovom priestore Javorina v Levočských vrchoch.

Chcete sa na tie miesta pozrieť? Nič jednoduchšie, pridajte sa.

Je už naplánovaný nejaký termín? Pri Čadci bola Riečnica a Harvelka ale myslím že už tam po nich nič nezostalo po stavbe priehrady... 

Termín na Levočské vrchy by bol bol v budúcom týždni. A chcem poprosiť, fakt ďakujem za tipy, ale neposielajte mi také miesta, ktoré sú pod vodou kôli stavbe priehrád, lebo ja nie som potápač a ani sa ním neplánujem stať, takže iba to, čo je nad hladinou :)

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi