Malofatranská stovka

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Malofatranská stovka (MF100) je náročný diaľkový turistický pochod a horský ultra trail, ktorý sa koná 5.-6. júla 2014 v Malej Fatre. Podujatie je určené predovšetkým pre vyznávačov horských diaľkových pochodov a ultrabehov, je však otvorené pre každého.

Trasa vedie pohoriami Malá Fatra a Strážovské vrchy. Z Terchovej trasa prebieha Krivánskou Malou Fatrou do Nezbudskej Lúčky. Odtiaľ pokračuje Lúčanskou Malou Fatrou do Fačkovského sedla, ďalej pokračuje Strážovskými vrchmi až do cieľa v Čičmanoch. Okrem niekoľkých výnimiek trasa vdie po červenej turistickej značke.

Myšlienka zorganizovať 100-km pochod v pohorí Malej Fatry sa zrodila koncom roka 2012, teda v čase, kedy už mali za sebou svoje premiéry nové slovenské diaľkové pochody v pohoriach Vtáčnika a Tríbeča (Ponitrianska 100), Považského Inovca (Letecká 100), Javorníkov (100 km Javorníkmi), Kysucami (Kysucká 100) či prvá stomíľovka na Slovensku (100 Míľ Krajom Malých Karpát). Zostávala teda len Malá Fatra ako jedno z mála pohorí nepokorené stokilometrovým pochodom.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi