Aký turistický batoh??

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Potrebovala by som poradiť ohladom výberu turistického batohu. Chcem zohnať batoh s objemom 60 l aby vystačil tak na mesiac turistiky. Ktoré značky by ste doporučili? Okrem legendárnych značiek ako Deuter máte skúsenosti aj s menej známymi značkami? Dočitala som sa tiež, že značky ako Husky sú dosť nekvalitné... Ďakujem

Ahoj,

Pri vybere batohu zalezi velmi na tvojom rozpocte a hlavne na mnozstve, objeme a vahe tvojej vybavy a samozrejme aj na ucele vyuzitia batohu. Aj pri lacnejsich znackach ako Husky, Pinguin, Karrimor ci Quechua sa urcite najdu batohy, ktore budu mat dobry pomer ceny a kvality, pricom ak sa znicia, ich strata az tak neomrzi. Vacsina batohov tychto znaciek je vsak vyrabana v jednej velkosti a pokial nemas standardnu postavu, nie je to idealna volba.
Ja osobne som pouzival Deuter Futura 42 a tento rok presiel na ultralightovy batoh Osprey Exos 58. Pokial hladas nieco s vyssim objemom, velmi dobra volba od Osprey je rada Aether/Ariel 60-80l. Ich batohy sa vyrabaju v 3-4 velkostiach, su kvalitne usite a firma poskytuje dozivotnu zaruku. Z inych vyrobcov mozem este odporucit Gregory a Arcteryx, pripadne Fjallraven.

Tak ja mám batoh značky Pinguin a som s ním veľmi spokojná. Nemôžem povedať žeby bol nekvalitný a na moju menšiu postavu je akurát vyhovujúci. Tiež som pozerala pred kúpou tohto po rôznych iných značkách ale táto česká značka sa nám osvedčila i na viacdňových hrebeňových túrach. Priateľ má viacero druhov Pinguinov a je tiež spokojný. Nestretla som sa zatiaľ s nikým kto by povedal, že mu nevyhovuje alebo že je to nekvalitná značka. Samozrejme záleží na tom čo všetko by mal mať daný batoh. Rozhodne si vyskúšaj v predajniach či už tento alebo iný typ ako ti bude sedieť na chrbte ;)

Odporúčam tento https://enywey.com/produkt/vojensky-batoh/ chodíme na túri,či syn nosí batoh do školy,sme športovo založená rodina.Tieto batohy za super cenu podla mňa,nám uplne vyhovujú.Využívame ích na všetko,batohy sú stále pevné,nevidno že by boli rozgajdané alebo niečo.Myslela som si že to bude šmejd ale sú super.Kto nepotrebuje nejakú extra velkosť batohu tak toto mu určite odporučam.Prajem pekný deň.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi