Bunda sa stala symbolom života pod holým nebom

Inšpirovaný skúsenosťami z expedície do Grónska v r. 1966 vytvoril zakladateľ Fjällräven Åke Nordin bundu pre horolezcov. Tá bunda však bola viac. Stala sa symbolom generácie Švédov, ktorí túžili opustiť mesto, aby objavili okolitú prírodu. 

Greenland Jacket

Túto sezónu sme sa rozhodli obzrieť sa späť a inovovať tento, jeden z našich najikonickejších kúskov. Bunda, ktorá bola stvorená pre dobrodružstvá v prírode, bunda, ktorá sa zrodila z potreby plniť svoju funkciu, keď je vlhko, veterno, teplo, chladno aj sucho. Bunda, ktorá bola vytvorená na to, aby vydržala. Bunda nosená a obľúbená po celé generácie. Tou bundou je Greenland Jacket

Greenland Jacket

Pre rok 2018 obnovujeme kolekciu Greenland postavenú na bunde Greenland Jacket vytvorením série, ktorá pozostáva z odolných, nadčasových a funkčných odevov, pri ktorých sa dedičstvo stretáva s inováciou. Tie pôvodné sú vylepšené novými prvkami ako g-1000 s podlepenými švami a trojvrstvovým Eco-Shell-om s impregnáciou bez pfc. Kolekcia je inšpirovaná novou generáciou ľudí žijúcich v Grónsku – vedcami a nadšencami prírody z celého sveta, ktorí zanechali svoje domovy, aby preskúmali tento starodávny ostrov. Je oslavou kohokoľvek, kto aktívne pracuje na tom, aby sa príroda uchovala v neobyčajnom stave, v akom je teraz. V našej vynovenej kolekcii Greenland sme zvýšili latku nastavenú na udržateľnosť. To zahŕňa výber udržateľných materiálov, rovnako ako aj dizajnové riešenia ako napr. zipsy navrhnuté tak, aby sa dali jednoducho opraviť a produkciu, ktorá minimalizuje spotrebu materiálu. Táto budna kedysi inšpirovala celú generáciu, aby šla ešte ďalej do prírody a dúfame, že sa jej to tento rok podarí znova.

Greenland Half Century Jacket 

Medzi výnimočné položky patrí bunda Greenland Half Century Jacket. Ako vylepšená verzia bundy Greenland No. 1 Jacket je tento slávnostný kus vyrobený z materiálu G-1000 Eco šetrného k životnému prostrediu a zahŕňa technológiu páskového švu, ktorá ponúka výnimočnú voľnosť pohybu. Bunda je tak vhodná pre trekking alebo víkendové výlety, rovnako aj pre každodenný život v meste. Bunda s priľnavou kapucňou a jemne vypracovanými detailmi vás bude určite sprevádzať ešte mnoho rokov ako vaša obľúbená.

Greenland Half Century Jacket 

Greenland Eco-Shell Jacket

Stále populárny a k životnému prostrediu šetrný je materiál Eco-Shell. Ten teraz zavítal do rodiny Greenland v bunde Greenland Eco-Shell Jacket. Tá kombinuje funkčnosť modernej trojvrstvovej vrchnej vrstvy s nestarnúcou dna radu Greenland. 

Inšpirovali sme sa klasickou bundou radu Greenland Jacket z roku 1970 a navrhli sme udržateľnú bundu na pohodlné každodenné používanie počas celého roka. Vonkajšia tkanina z robustného materiálu Eco-Shell HD s dobrou priedušnosťou je vyrobená z recyklovaného polyesteru a impregnovaná bez PFC. Dobre šitý, mierne predĺžený strih, ktorý sa hodí rovnako dobre ako vlnený sveter do lesa aj ako bežné kancelárske oblečenie.

Greenland Eco-Shell Jacket