Chcete vyskúšať niečo nové? Skúste magnet fishing: hľadanie pokladov ukrytých na dne vodných tokov

Čo je to magnet fishing? Magnet fishing – alebo magnetické rybárčenie - je hľadanie železných predmetov vo vodách s extra silným magnetom. Hodíte magnet na lane do rieky alebo jazera, studne, potoka. Čo najďalej od brehu. Vytiahnete magnet. A pozriete sa, čo je na ňom prichytené.

Nikdy neviete, čo sa vám na magnet prilepí. To je na tom to najlepšie. Hlaveň zbrane môže vykuknúť z vody už pri prvom hodení magnetu. Alebo keď už končíte, poviete si, že ešte poslednýkrát magnet hodíte do vody. A zrazu vytiahnete trezor, čo vás úplne preberie.

magnet fishing ulovok

Magnet fishing je populárny predovšetkým v Spojenom kráľovstve a v Česku, ale aj na západe. Na Slovensko sa dostal v poslednej dobe a neustále naberá na popularite.

4 dôvody, prečo je magnet fishing proste super

Dôvod #1: Nikdy neviete, čo nájdete. Na fishing magnet sa môžu prichytiť klince a kusy kovu, ale aj čokoľvek iné – bicykel, trezor, pištoľ, mikroskop, meč.

magneticke rybarcenie nalezy

Dôvod #2: Magnet fishing je zábavný a napínavý. Hádzanie a vyťahovanie magnetu je intenzívne. Pri každom hodení máte šancu nájsť poklad. A ten pocit, kedy niečo nájdete je proste úžasný.

Dôvod #3: Lovenie magnetom je nesmierne relaxujúce. Ak si potrebujete oddýchnuť od každodenného ruchu a povinností, určite vám odporúčame ísť si zaloviť.

Dôvod #4: Vyrazíte do prírody a budete sa pohybovať. Má to priaznivé účinky to fyzickej a psychickej stránke.

Záhada bicyklov vo vode

Pri magnet fishingu je zaujímavá jedna vec. Zistenie, že ľudia po celom svete hádžu do vody bicykle. Vo veľkom. A kdekoľvek. V Nemecku, Anglicku, Česku, Spojených štátoch. Otázka znie, prečo ľudia hádžu bicykle do vody? Aké na to majú dôvody?

Nevieme. Každopádne, vďaka tomu je lov magnetom zaujímavejší. Presvedčte sa.

magnet fishing bicykle Magnet fishing bicykle

Aj vy máte obrovskú šancu nájsť poklad

Jasné že každý hod a nie každý lov neskončí meganálezom. Nálezy, aké ste videli na obrázkov sú vzácne.

Avšak nezúfajte. V skutočnosti máte násobne vyššie šance nájsť poklad ako väčšina lovcov. Pretože na Slovensku je magnet fishing stále málo populárny. Robí ho málo ľudí a preto sú slovenské vody úplne neprebádané.

Neveríte nám? Pozrite si tieto úlovky – všetky sú z našich geografických končín, sú buď to slovenské alebo české:

magnet fishing nalezy magnet fishing ulovky

Ďalšie parádne slovenské a české úlovky nájdete v blogu na magnetfishing.sk.   

Najlepší magnetický lov je s rodinou a kamarátmi

Magnet fishing je najlepší, ak ho robíte s rodinou alebo v partii. V partii buduje tímového ducha a posilňuje dôveru a súdržnosť. Keď sa jednému prilepí magnet na niečo ťažké a nejde vytiahnuť, príde druhý fisher, použije svoj magnet a ťahajú spoločnými silami.

Lov magnetom je zároveň výborná aktivita ako tráviť čas s rodinou a deťmi. Budete spolu a zabavíte sa. Pri deťoch je to efektívny spôsob, ako ich motivovať zdvihnúť sa od počítača a ísť na výlet.

Ako začať s magnet fishingom?

Základná výbava, bez ktorej sa nepohnete je magnet a lano.

magnet fishing výbava

K nepovinnej, ale odporúčanej výbave patria rukavice, ktoré vás ochránia pred poraneniami ostrými predmetmi. A niečo na odnesenie úlovkov – vedro, krabica, vrece. Lano o niečo priviažte, aby ho nestrhol silný prúd. Takisto môžete lano namotať na tyč alebo palicu, aby ste sa nabudúce nedržiavali rozmotávaním.

Svieti slnko a je horúco? Vyrazte k vode

Čoskoro príde leto a s ním aj horúce a slnečné dni, kedy budete pôjdete k vode. Ak chcete pri vode zažiť viac ako opaľovanie a čľapkanie vo vode, neváhajte ani sekundu a zoberte k vode aj magnet.