Armensko, Nahorny Karabach - Polovica Jula 2013

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Zdravim,
v druhej polovici Jula sa vyberieme na cca 12 dni do Armenska a Nahorneho Karabachu, plan je stravit cca 2/3 casu v Jerevane a odtial prenajatym autom podnikat vylety do okolia - pamiatky, priroda. Zvysna tretina je vyhradena na Karabach. Mame uz tipy z minuleho roka a nieco nove na tento rok.
Pokial by sa chcel pridat jeden par, budeme radi.

kedy presne to planujete? ja mam volny tyzden jul 14-21 a ist do Armenska bol vzdy mojim snom..rada by som sa pridala k vam.
nenapisal si sem kontakt:) moja mailova adresa je: [email protected]

Ak by ste sa rozhodli skutočne vyraziť aj do Karabachu a potrebovali info, tak tu máme článok od Tomáša Kubuša, ktorý v Karabachu už bol: http://www.dobrodruh.sk/azia/nahorny-karabach#

Ak by ste potrebovali od neho poradiť, napíšte pod článok do Diskusie, určite vám odpíše.

Vela šťastia a nezabudnite nám o svojej ceste po návrate napísať.

Jožo Terem - Admin

Jozef, dakujem, urcite planujeme, boli sme aj minuly rok a z cesty su len maximalne pozitivne dojmy a dovod, preco tam ist zase :)
Kazdopadne, odporuceny prispevok som videl a dakujem zan, pokusim sa tentokrat spisat postrehy aj ja, minule sa tak nestalo a je to skoda.

Cauko
mohli by ste mi dať aj nejaké bližšie informacie a plany ? kolko by to asi stalo ako sa tam planujete dostať a tak podobne ja by som rád vycetoval díky
na mail [email protected]

2/3 v Jerevane ale rozhodne odporucam armenske kostolik, ktore su mimo Jerevanu.. Na JErevan max. 3 dni.., lebo Jerevan nieje Pariz, cize rozhodne odporucam tie kostoliky a zvysok krajiny. Ten Karabach je ale fajn napad.. Pridal by som sa aj ale 2/3 z 12 dni urcite nemienim zabit v Jerevane a skor by som spojil aj s Gruziou

Rico, suhlasim s nazorom pokial ide o Jerevan a tri dni v nom stravene, tak tomu bolo aj minule leto, tusim sme vyslovene na Jerevan ako taky mali dokonca len jeden den a nieco.
Ako uz bolo neraz povedane a napisane, Jerevan vzhladom k jeho strategicky vyhodnej polohe je z pohladu turistiky vhodnym vychodiskovym bodom a tak to aj berieme. Autom je to v ramci krajiny vsade na dosah a nie je treba prespavat na inych miestach - v tomto zmysle sme si to ulahcili a nebudeme "kocovat" po inych hoteloch po krajine, ktora nie je velka. Vynimkou je Karabach, kde mienime prespat dve, maximalne tri noci v Stepanakerte (resp. v Shushi). Vzhladom k doporuceniam z ich zastupitelstva v Jerevane sa na sever Karabachu (hranica s Azerbajdzanom) i tak nedalo ist a zvysok sa za dva (max. tri dni) da zvladnut.
"Povinna jazda" je jazero Sevan, dalej Echmiadzin, Tatev, Khor Virap, Noravank a vobec, vsetky viac ci menej zname chramy casto zasadene v neskutocne krasnej prirodnej scenerii.
Pokial ide o Gruzinsko, uvazovali sme i to, no problem je s pozicanym autom, ktore za hranice nemoze (jedine do Karabachu) a na Armensko spolu s Gruzinskom by 12 dni bolo zasa zalostne malo. Takze Gruzinsko buduci rok.
12 dni nie je fixny udaj, minuly rok bolo 9 malo, optimum je mozno 10-11. Vsetko zavisi od dohody a planu.
kontakt na mna - [email protected], tym co prejavili zaujem a nechali kontakt poslem na seba dalsie udaje.

ak si to myslel, ze 2/3 aj s pobehovanim po arm, tak potom to je v pohode, co sa tyka aj gruzie, tak jasne, ze 12 dni nestaci, ja len preto aby sa usetrili naklady na letenky. drzim palce

Rico,
presne tak to bolo myslene, sorry za nejasnu formulaciu. 2/3 casu Armensko (Jerevan vychodiskovy bod), zvysok Karabach.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi