autom do Madridu

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Čaute. Ideme auto do Madridu a cestou späť by sme chceli čo to pobehať. Plán je Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Švajčiarsko, Rakúsko (Lichtenštajnsko, Nemecko) . Máte niekto skúsenosti s cestovaním autom v týchto krajinách? Najmä čo sa týka mýta za diaľnice/tunely. Prípadne na čo si dať pozor. (googliť som googlil, ale osobná skúsenosť je asi najlepšia). Za každú radu bude vďačný.

Ahoj, v roku 2013 a 2014 sme išli autom až na Gibraltar, cize sme prešli Rakusko, Taliansko, Francuzsko aj Spanielsko. Tieto cesty su velmi kvalitne, ziadne nebezpecenstvo nehrozi, v tomto sa nemáš čoho obavať. Co sa tyka poplatkov, tie su mysiim najvyššie v Taliansku. Celkovo rataj, ze to bude stať na dialnicnych poplatkoch 100 - 150 Euro na jednu cestu. Podla toho, akou trasou pojdete. Aj vo Francuzsku aj Spanielsku vsak nemusite chodit po dialnici. Zalezi, kolko mate casu. Tam je vela moznosti na vyber aj kopirovat dialnicu a jazdit po lokalkach. Samozrejme, bude to dlhsie trvat, no co to aj uvidite... Takze smelo do toho :)

Všetky dôležité informácie k diaľniciam v Rakúsku nájdeš v tomto článku https://www.kodino.com/sk/clanky/dialnice/dialnicne-poplatky-chorvatsko… :) 

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi