IRAN jesen 2019

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte, hladam niekoho na cestu do Iranu bez cestovky na prelome septembra a oktobra 2019. Za cca 3 tyzdne by som rada presla viac-menej celou krajinou a videla co sa za ten cas da. Idealne hladam niekoho, komu je trochu blizka tato kultura alebo je otvoreny inym kulturam a mentalitam a vie si predstavit absolvovat takuto cestu s dodrziavanim miestnych zvykov alebo poziadaviek.

Ahoj,
do Iranu sa uz dlhsie chystam.
Dlho som planoval tam ist stopom a uz by som tam aj bol, ale kvoli okolnostiam s partakom, mi to nevyslo.
On mal v plane tam ist cez Kurdistan, co bolo aj pre mna zaujimave, s tym ze by som sa odpojil a naspat cez Azerbajdzan.
Nebola by si za take nieco?
Stopom ta asi tiez nepresvedcim, hm?

Ahoj, preco planujes prave stopom? Uprimne, ja by som sa presuvala radsej hlavne vlakom, zda sa mi to jendoduche a prakticke, kedze Iran ma fajn zeleznice. Sice nemam nejake strasne obavy zo stopovania tam, ale mozno netreba riskovat. Trasa cez Kurdistan znie zaujimavo, kam by si letel?

Ahoj, vieš si predstaviť, že by si trochu skrátila to trvanie tripu? Napr. z 3 týždňov na 2? Tiež rozmýšľam nad týmto tripom len nemám toľko veľa času. :)

Ahoj, v zasade ano, ked sa vyhodi Mashhad a Hormuz, tak sa to da aj za 2 tyzdne stihat, lebo vsetko ostatne je viac-menej blizko pri sebe na jednej ciare :)

Kľudne mi napíš facebook.com/maarek.p . Alebo ak nemáš fb nechaj mail. Pokecáme bližšie.

Do Iranu som chcel ist stopom, cize cez Balkan - Tirecko a do Kurdistanu a potom Iran.
V samotnom Irane uz by mi to bolo jedno. Ale vraj sa tam dobre stopuje.
A preco stopom do Iranu? Lebo sa vravi: Cesta je ciel. :)

PETER II. mas pravdu, ja som to pochopila tak, ze stopom chces ist hlavne cez Kurdistan az do Iranu a predstavila som si let napr. do Ankary a odtial stopovat. Inac aj cela cesta stopom zo SR do Iranu musi byt super zaujimava, len tolko casu ja tentokrat nemam asi na samotnu cestu. Ale ako napad do buducnosti sa mi to paci :) Alebo aj vlastnym autom..

Tak to by sme sa mohli dohodnut, ze tam pojdeme o rok. Co ty na to?
A teraz by sme dohodli nieco ine,. Kludne nieco s verejnou dopravou. Hm?

Ahoj,
ak chcete ist do iranu napiste mi. Ja somtam bol dva roky dozadu, ale tento rok sa tam chcem vratit. Strane ma zaujala ta krajina. Len terminovo to videm na niekedy oktober, ked tam je trosku chladnejsie. Napiste mi na [email protected] Budem rad za partaka :)

v irane su uplne lacne busy (share taxi) a stop tam neni az taky lahky ako kazdy vravi, to iste o ludoch, zvacsa samy klamari co vas chcu s usmevom natiahnut avsak velmi bezpecna krajina, viac nez ktorakolvek v europe. ja som tam bol teraz v juni ale popravde znovu by som vdaka miestnemu obyvatelstvu uz tuto krajinu nenavstivil.

Taktiez miestne zvyky je jeden velku cestovatelsky blud, staci ak ma clovek dlhe nohavice a nie tielkove tricko, to je jedine co sa asi musi dodrziavat

a este k poznamke - vsetko je na jednej ciare - je tez blbost, vzdialenosti su velke a clovek sa zbytocne len ustve, samozrejme zalezi co mas v plane

Bača, neviem v akom Iráne si bol ty, lebo Iránci sú najbombastickejší ľudia akých som mal možnosť stretnúť na cestách a ak by som sa mal do Iránu vrátiť, bolo by to kvôli nim.
Je normálne, že ak si v cudzej krajine a ak máš aspoň trošku rešpektu, miestne zvyky a pravidlá by si mal dodržiavať.
Vzdialenosti sú veľké, to je pravda. Hlavne Mashad je od ruky, ale nočné busy sú ideálna voľba.

Ahojte, ak este hladate partaka tak sa mi ozvite na [email protected]. Ja mozem az od 11. oktobra, prv sa mi nebude dat, tak cca na 2-3 tyzdne. Tesim sa na odpoved ?

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi