Kuba 10.-22. marca (NYC 7.-9. 3.)

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte dobrodruhovia,

ak by niekomu z Vas nahodou sedela/i destinacia/e a aj termin (uz mam kupenu letenku), neváhajte mi poslat email ci odpisat tu na "nastenke". Som 42r. muz, a rad spoznam kazdeho, bez ohladu na pohlavie a vek, kto zvazuje ist na Kubu (pripadne aj predtým do NYC) kde by bol stotozneny s cestovanim takmer dominantne "klasickými americkými veteránmi", co je aj bez zjednavania cenovo najvyhodnejsia moznost aj na dlhe vzdialenosti (mimo transfer Vinales-Trinidad), a to obzvlast pri skupine 5 ludi - toto je moja primarna motivacia preco tu hladam "sparingov".

Na Kube som bol v decembri 2017, a popri Havane ma tak "ocarili" :) udolie Vinales a mestecko Trinidad, ze si chcem v nich zopakovat "top atrakcie a vychytavky" a sucasne zopar zazitkov kt. sa mi ostatne pre trosku smoly na okolnosti nepodarili. Viem si predstavit pridat do itinerara aj Santra Claru a Remedios - v obidvoch som bol ostatne, a stalo to za to, len tentokrat by som chcel ponat dovolenku trosku viac oddychovo, napr. ist snorchlovat az tri krat (v kazdej z hlavných destinacii), a ostatne aktivity robit dost "s mierou" (najmä pitie a zurovanie, ale aj bicyklovanie po okoli VInales by som chcel ponat maximalne nenarocne a pod.). Potesil by ma obzvlast "sparing" s dobrou spanielcinou, nakolko s takym som mal skvele skusenosti ostatne, a bola to obrovska vyhoda najma pri spoznavani miestnych ludi, ich kultury, nazorov a pod., ale aj zisteni toho za ake minimalne ceny sa da najest ci niekde prepravit taxíkmi, resp. tzv. camiones (kt. ma tento rok nelakaju, nanajvys raz pre skusenost samotnu na kratsiu trat). Ale dobra znalost spanielciny a ani nic ine samozrejme nie su podmienkou (po spanielsky sa dohovorim OK na zjednanie vsetkeho potrebneho, vratane lacnych cien :), akurát iba to ze by sme sa stretli osobne vcas vopred a samozrejme uprimnost.

Do NYC idem uz po 11ty krat, bez konkrétnych zámerov (akurát snad bezplatne/$1 "vlezy" do "Guggenheimu", "MOMA-y", pripadne aj "METu"). Pripadne nejaky koncert ci NBA, obzvlast ak by boli listky pod "face value" cez "resale". Urcite aj Brooklyn (najma moja "srdcovka" Sunset park, a lacnejsia gastronomia), Bronx (previezt sa Grand Concoursom) a aj Roosvelt Island lanovkou (v cene listka na MHD), pripadne aj Staten Island. Ale vacsinu casu by som bol plne flexibilny v principe na hocico, aj na vsetky "zakladne turisticke miesta" mimo spoplatnenych vrcholov mrakodrapov a Sochy slobody (co ale plne chapem ze si chce absolvovat snad kazdy kto je v NYC prvy krat, sam som to tak urobil).

Moj email je [email protected], odpoviem Vam v CC aj dalsiemu 42r. muzovi kt. som spoznal cez tento web (este ked som planoval tuto cestu v decembri, v com mi zabranil uraz) a kt. to zvazuje aj v tomto marcovom termine. V pohode sa opytajte na cokolvek, aj tie tzv. otazky na telo :)

Prijemne prezitie Vianoc a dobru spolocnost a zabavu na Silvestra vsetkym!

Peto

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi