Medzinárodný festival outdoorových filmov v Ostrave

Od piatkového slávnostného zahájenia prebieha v Ostrave po 13 dní tento atraktívny filmový festival. A doslova trhá rekordy.

V piatok 3. októbra začal v Ostrave 12. ročník Medzinárodného festivalu outdoorových filmov. Na niektoré dechberoucí filmy sa stojí pri pokladniach frontu a premietanie sa musia z kina ART presúvať do divadelného sály, ktorý má väčšiu kapacitu.
Najväčší záujem je bezpochyby o osvedčené režisérmi a filmové štúdiá, ktorí zaslali svoje unikátne zábery. Medzi ne patrí napríklad slovenská snímka Príbehy tatranských Štítová - Stopy na hrebeni Pavla Barabáša. Ďalšími atraktívnymi filmy sú Cerro Torre a Roraima zo stajne rakúskych Red Bull alebo mystický, umelecký záber Into The Mind, od kanadských Sherpas Cinema. Bez povšimnutia však nezostanú ani niektoré počiny zobrazujúce príbehy telesne či zdravotne postihnutých športovcov, napr. Slepá dovera režiséra Rastislava Hatiar.
Budúci týždeň opustí festival Ostravu a poputuje po 40 miestach, mestách a obciach v celej Českej republike, na slovenskom a tiež v Rusku, aby až 6. decembra bol slávnostne zakončený v pražskej Lucerne.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi