3 miesta, na ktoré sa tak ľahko nedostaneš

Pýtaš sa, aké lokality máme na mysli, keď žijeme v dobe, kedy je viac menej všetko človeku dostupné?

Váhaš, či je niečo, o čom by si nevedel?

Burning man

Príležitosť, o akej sa ti ani len nesnívalo. Všetko, čo je nemožné sa udeje behom šialeného predĺženého víkendu, do ktorého dávajú jeho organizátori a účastníci svoju predstavivosť, sny, túžby.

Miesto, v ktorom sa nemožné stáva možným. Akcia, počas ktorej nerozoznáš deň od noci. Krajina, v ktorej mieste sa ocitneš v druhom svete ako Alica v krajine zázrakov.

Burning Man, USA

O tom všetkom, čo sa udialo uprostred nevadskej púšte ti prezradia Evka a Michal Kozovci počas ich dych berúcej prezentácie okorenenej vtipnými príhodami pomenovanej Horiaca krása - Burning Man.

Príď sa spolu s nami odtrhnúť od reality

B&B

Zamýšľaš sa, čo vlastne označuje táto skratka? Víri ti v hlave myšlienka o Bed&Breakfast - spôsobe ubytovania na cestách alebo sa ti zbiehajú slinky a olizuješ sa pri pomyslení na Barbecue?

Pod týmto označením sa skrývajú prvé písmena dvoch geograficky blízkych krajín, a to Bhután a Bangladéš. A teda nielen jedno, alebo druhé spomenuté, ale ešte oveľa viac ťa čaká počas prednášky Martina Trebuľu, ktorý prezradí pikošky o nie najčastejšie navštevovaných krajinách, do ktorých cestovné náklady patria medzi tie viac náročné.

Bhutan (Martin Trebula)

Malou nápovedou ti prezradíme, že Bhután a Bangladéš sú úplne iné, ako by si očakával na základe ich geografickej polohy. Aj keď majú k sebe veľmi blízko, obe majú svoje špecifiká a významné rozdiely.

Chceš vedieť aké? Príď na Martinovu prednášku zistiť viac.

Tešíš sa? Tak sa priprav, máme pre teba pripravenú ešte jednu zaujímavosť.

Severná Kórea

Zem, ktorá nás prekvapuje každým jej gestom, prejavom, spôsobom života a občas nás núti opýtať sa - To naozaj? Alebo si zo mňa robíte srandu?

Jednou z takých situácií je, napríklad, odoslanie emailu v tejto krajine. Ide o tak byrokratický spôsob, ktorý si, my, digitálne žijúci, už len ťažko vieme predstaviť, nieto ešte zažiť. Vieš, že na to treba podať žiadosť a vyplniť príslušné formuláre?

Severná Kórea

Neveríš? Martin Trebuľa ti viac porozpráva, nielen o tomto zážitku, na jeho prednáške nazvanej Severná Kórea.

Pýtaš sa, opäť Martin? A prečo nie. Martin je srdcom cestovateľ a má neskutočné zážitky ovplyvnené aj tým, že už od ranného detstva je v kontakte so zahraničnou kultúrou. Jeho prvé kroky putovali do Kolumbie, kam nasledoval svojich rodičov. Neskôr pôsobil v Nemecku a v Japonsku absolvoval výmenný študijný program. A odvtedy už cestovať neprestal a žije svojou vášňou.

Takúto ochutnávku koktejlu, ktorý sa bude miešať už tento víkend, ti prinášame na navnadenie zmyslových orgánov.

Tie si svoju rozkoš užijú počas trojdňového festivalu Cestou necestou, konajúceho sa v Bratislave v Dome kultúry Ružinov od 9. do 11. marca.

Cestou necestou

Pre viac info, či už o programe alebo lístkoch, sleduj stránku festivalu na webe alebo na facebooku.

Pozor, šikovným patrí svet, a ak budeš v pravý čas na pravom mieste, možno práve získaná informácia, odpoveď ťa posunie tam, kam si želáš.

Text: Alena Hupcejová, OZ Cestou necestou