Irán - nezodpovedné cestovanie?

Zdravím, 

po prečítaní pár článkov, ktoré opisovali Irán ako bezpečnú krajinu som spolu so spolužiakmi kúpil letenky do Teheránu na Október 2018 (okolo 10 dní). Pre lepšiu predstavu, sme dvaja chalani (18,19 rokov) a tri baby (19,20,21 rokov). V podstate nemáme takmer žiadne skúsenosti s cestou mimo EU, absolvovali sme pár výletov typu Budapešť/Skopje. Chceli by sme precestovať aspoň pár miest, teda Teheran, Isfahán, Shiraz.

Momentálne máme mierne pochybnosti o bezpečnosti cestovania do Iránu a taktiež vhodnosti tejto destinácie. Vedel by nám niekto poradiť, či vôbec vycestovať, prípadne odpovedať na jednu z týchto otázok (odpovede na ne sa líšia na rôznych weboch a už neviem čomu veriť :D ):

1. Víza - vybaviť do Viedne / vybaviť na internete https://e_visa.mfa.ir/en/ / vybaviť na letisku?
2. Potrebujeme mať pri vízach potvrdenie na všetky noci nášho výletu - alebo stačí prvá noc v Teheráne? Slovenská ambasáda odporúča aspoň 3* hotel, je to nutnosť?

3. Kde ste hľadali ubytko?

4. Nebojíte sa nejakej vojnovej intervencie / diplomatických problémov?

 

Ďakujem za každú reakciu, ak by bol dokonca niekto ochotný sa stretnúť v okolí ZA, tak ponúkam poriadne vychladeného <doplň názov tvojho obľúbeného pivča> :) 

 

S pozdravom, Marián.  

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi