Malária a antimalariká – kto ich berie a kto nie

V tejto téme je diskusia k článku: [url=http://www.dobrodruh.sk/index.php?option=content&task=view&Itemid=1178&…ária a antimalariká – kto ich berie a kto nie[/url]

a co malaria v saudskej arabii...aky je vyskyt??momentalne sa nachadzam v meste Jeddah..komarov su tu mraky a kopu ma ich aj dostipalo..

ahojte, viem  ze nedaleko od nas jeden chalan umrel na malariu, ktoru chytil niekde v juhoafrickej republike. podrobnosti nepoznam, s najvacsou pravdepodobnostou k tomu asi prispela nedostatocna lekarska starostlivost, ktoru sa mu tam nepodarilo vcas zohnat. neviem ci by inak mal sancu, moc sa do tejto problematiky nevyznam.

Ja by som mala ísť s 11ročnou dcerou do Kene..16km od Mombasy a pravdupovediac, antimalariká úživať neplánujem. Odrádzajú ma vedlajsie účinky, záťaž na organizmus a tiež hrozne vysoká cena. Je v tomto prípade - pobyt pri mori - nutné antimalariká užívať, alebo stačia repelenty s DEET okolo 50%?Budeme tam len 9 dní, ale aj tak sa bojím..:( Ďakujem za odpoveď.
Magdaléna

V tejto téme je diskusia k článku: [url=http://www.dobrodruh.sk/index.php?option=content&task=view&Itemid=1178&id=391]Malária a antimalariká – kto ich berie a kto nie[/url]

a co malaria v saudskej arabii...aky je vyskyt??momentalne sa nachadzam v meste Jeddah..komarov su tu mraky a kopu ma ich aj dostipalo..

V Saudskej Arábii sa vyskytuje najmä choroba zvaná Meningokoková meningitída alebo zápal mozgových blán, ktorá sa prenáša kvapôčkovou infekciou z človeka na človeka. Dokonca pri ceste do Mekky sa proti tomu treba povinne očkovať.

Čo sa týka malárie: Saudská Arábia - riziko nákazy po celý rok s výnimkou východ. a sever.provincií, vyšších polôh provincie Asir a mestských častí západ. provincie / Džidda, Mekka, Medina, Taif/.Profylaxia: chloroquine + proguanil.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi