Skylodge Peru – keď na vstup do hotela potrebujete ferratový set

Zažili ste už vankúšovú vojnu visiac pri tom na skale? A liezli ste už do hotela po skalnej stene či spúšťali sa z neho po zipline? Nie? Tak si pripravte svoj ferratový set, strach z výšok nechajte radšej doma a preneste sa s nami do mystického údolia Sacred v Peru.

Archeologické náleziská i športové vyžitie v Sacred Valley

Sacred Valley patrí k najznámejším a turisticky najatraktívnejším údoliam v krajine. Viac ako 100 km dlhé údolie lemuje rieka Urubamba. Jej brehy sú zdobené malebnými mestečkami Pisac a Ollantaytambo známymi bohatými archeologickými nálezmi či remeselnými trhmi.

Údolie je medzi cestovateľmi obľúbené aj vďaka možnostiam športového vyžitia od raftingu cez turistiku až po lezenie. Práve posledné spomínané si užijete, ak sa rozhodnete pre jedinečný zážitok v podobe prenocovania v hoteli Skylodge.

Hotel visiaci na skale

Cesta k hotelu Skylodge nepatrí práve k tým obyčajným. Odpočinok na posteli si musíte tak trochu aj zaslúžiť. A k tomu budete potrebovať spomínaný ferratový set.

Hotel tvoria 3 presklené kapsule visiace zo skaly ponúkajúce 300 stupňový výhľad na údolie. Maximálna kapacita kapsúl je 8 ľudí. V cene ubytovania sú zahrnuté raňajky, večera a súkromná kúpeľňa s toaletou, odkiaľ si tiež môžete vychutnať výhľad. K hotelu sa dostanete po zdolaní ferraty a cestu z hotela si môžete vychutnať spustením sa po zipline.

Tip: Sacred Valley sa nachádza v blízkosti najznámejšej stavby z čias Inkov – Machu Picchu i mesta Cusco známeho vďaka bohatým archeologickým náleziskám a architektúre z čias Španielskej kolonizácie. Cusco je zároveň východiskovým bodom pre cestovateľov v tejto oblasti. Všetky tri spomínané miesta však patria k turisticky mimoriadne vyhľadávaným. Ak ale cestujete mimo sezóny, môžete sa vyhnúť davom ľudí a lepšie si tak vychutnať ich výnimočnosť.