Tip na výlet: Vyhliadka Čajka v Bojniciach

Zámok, kúpele, najstaršia ZOO na Slovensku či okolitá príroda. Mestečko Bojnice ponúka množstvo aktivít pre všetky vekové kategórie. Jednou z najnovších atrakcií je vyhliadka Čajka, ktorá bola sprístupnená verejnosti v júli 2018.

30 metrov vysoká veža s tobogánom

K veži sa možno dostať po žltej značke z Bojnickych kúpeľov vedúcej aj okolo Bojnickej kalvárie. Prechádzka trvá približne 30-40 minút. Ďalšou možnosťou je chodník od salaša Vigľaš alebo od Autocampingu Bojnice. Pri poslednom spomínanom je aj najbližšie parkovisko.

Vyhliadka Čajka

 

Pod vežou je vybudovaná rozprávková Šmolko dedinka, ktorá poteší hlavne najmenších návštevníkov. Výstup na 30 metrovú vežu so 6 stupňovým stúpaním je spoplatnený. Z vrcholu tejto oceľovo-drevenej konštrukcie možno vidieť na Bojnický zámok a jeho okolie prípadne na okolie mesta Prievidza. Ak máte chuť aj na trochu zábavy, môžete sa z vrcholu veže spustiť späť na zem tobogánom.

Veža Čajka nahradila existujúcu vyhliadku nad Bojnicami, ktorá bola pre zhoršený technický stav uzatvorená. Nový dizajn stavby je inšpirovaný vežou „Stezka v oblacích“ týčiacou sa nad obcou Dolní Morava na Morave.

Otváracie hodiny:

  • Otvorené denne od 8:00 – 21:00 hod. (počas letnej sezóny)
  • Od 1. októbra otvorená denne od 8:00 – 19:00 hod.
  • Od 1. novembra otvorená denne od 8:00 – 18:00 hod.

Vstupné:

  • 8,00 €/osoba
  • 4,00 €/dieťa 3 – 15 rokov