Vlna je tohtoročným hitom aj značky FJALLRÄVEN

FJALLRAVEN – to sú batohy, spacie vaky, outdoorové oblečenie a mnoho ďalších užitočností prameniacich z drsnej severskej prírody, ktoré obohacujú svetový trh s turistickou módou už od roku 1960.

Produkty tejto značky nie sú jedinečné len svojím špecifickým dizajnom s dôrazom na maximálnu funkčnosť, odolnosť a praktickosť, ale taktiež svojou nepopierateľnou snahou o ohľaduplný prístup k životnému prostrediu už pri ich výrobe.

vystroj fjallraven
Začnite prípravou na túru u nás.
Treková výbava pre ďalšiu sezónu je tu - funkčná, udržateľná a spoľahlivá. Stačí sa zbaliť a vyraziť! 

 

Značka FJALLRÄVEN sa otázkou obmedzenia negatívneho dopadu výroby na prírodu zaoberala už od svojho založenia Ake Nordinom v čase, kedy ekológia nebola práve frekventovaným slovom. Nie je to teda aktuálny trend a iba primárny záujem „ísť s dobou a byť cool“. Značka FJALLRÄVEN je taká jednoducho od svojej podstaty!

S oblečením a vybavením tejto značky máte nielen vysokú šancu zvládnuť pobyt v najdrsnejších podmienkach v relatívnom komforte, ale keď budete sedieť v horách pri ohni, alebo ležať v stane v ultra ľahkom hrejivom spacom vaku, môžete zaspávať s vedomím, že nákupom produktov s polárnou líškou v logu si prírodu v čo najlepšom stave budú môcť užiť aj ďalšie generácie.

vlna
Vedeli ste, že vlna je výborný regulátor tepla?
V praxi to znamená, že vás udrží v komfortnej teplote, už naši predkovia poznali jeho jedinečné vlastnosti.

 

Je nutné pripomenúť, že táto Polárna líška je pokroková v myšlienkach ohľaduplnosti voči prírode nie len pri samotnej výrobe produktov, ale šíri svoje názory s cieľom byť šetrný k všetkému živému aj prostredníctvom svojich činov - alebo lepšie povedané „nečinov“. Napríklad od roku 2015 nevyužíva pre impregnáciu žiadne materiály, ktoré obsahujú PFC. A taktiež mnoho rokov vyvíja prísne postupy na spracovanie peria, s prihliadnutím na zodpovedné zaobchádzanie so zvieratami.

LÍŠKA SA STARÁ O OVEČKY...

Podobne sa stavia aj k využívaniu vlny vo výrobe. Je úplne neprípustné, aby ste pri tejto značke nevedeli, od ktorého farmára vlna pochádza, čím zásadne predchádza podpore tzv. mulesingu – veľmi nešetrnému a bolestivému zákroku u oviec s účelom znížiť riziko parazitickej infekcie a následného zníženia výnosov.

Vlna je prírodný materiál. Po ére dokonalých umelých materiálov, pri ktorých je “nedokonale“ drahá a náročná práve cesta k ich likvidácii po ukončení svojej služby – vlna ako odevný materiál už po štvrťstoročie opäť prežíva svoju renesanciu. Napriek svojmu nedostatku, že ju nemožno produkovať v nekonečnom množstve vo vopred kontrolovateľnej kvalite (oproti výrobe umelých materiálov), má neuveriteľné vlastnosti ako produkt prírody – vďaka svojmu pôvodu je biologicky rozložiteľná a správa sa v prospech potrieb ľudského tela.

fjallraven vlna
Ten krásny vlnený sveter ktorý máte na sebe..
záleží Vám na tom, odkiaľ vlna pochádza?
Veríme, že áno!

Vlna je jednoducho priateľ

Je odolná a pritom poddajná, nepohlcuje pachy a v prípade že náhodou áno, stačí ju prevetrať na čerstvom vzduchu. Je nasiakavá a efektívne odvádza vlhkosť od tela. Jednoducho sa správa ako živý tvor – zahrieva, keď je zima a prispôsobí sa, aby nehriala, keď je teplo. Vlna nás jednoducho prekoná. Úprimne, koľkí z nás radšej vytiahnu zo skrine otcov starý vlnený sveter, v ktorom sa krásne “leňoší“ na gauči, alebo učí na skúšky, ako mamine vintage krimplenové šaty, napriek tomu, že roky na módnosti ich strihu vôbec neubrali? A keď nás vlna neprekoná, tak sa jednoducho biologicky rozloží, na rozdiel od “umeliny“.

  • Vlna je tohtoročným hitom aj značky FJALLRÄVEN. Prečo teda vymeniť fleecovú mikinu z polyesteru práve za vlnený sveter od Polárnej líšky?

Pretože okrem kvality vo vypracovaní a dizajne svojich svetrov je opäť kúsok popredu práve v tom, ako byť pri ich produkcii ešte viac ohľaduplný. Pri výrobe pletených kolekcií využíva okrem vlny najvyššej kvality získanej bez použitia mulesingu, aj prímes vlny recyklovanej z mixu rôznych zbytkov vlnených vlákien z iných veľkovýrob a tiež starého vlneného oblečenia, ktoré tým opäť nachádza využitie.

fjallraven vlna
Modelová rada Norrvåge - originálne tašky a batohy z prémiovej recyklovanej vlny s koženými detailmi:

 

Tieto novo upradené vlákna používa značka nielen pre výrobu svetrov, ale aj tričiek a búnd. Do výplní zimných búnd a chrbtových častí svojich batohov značka FJALLRÄVEN využíva taktiež vlnu, ktorú vykupuje od švédskych farmárov a ktorá by sa inak vyhodila ako odpad z mäsového priemyslu.

Nákupom svetríkov z novej kolekcie s polárnou líškou v znaku urobíte nielen oceniteľný počin pre podporu udržateľnej módy a ekológie, ale získate aj skvelý a praktický kúsok do svojej skrine na niekoľko sezón.