Penzión Svätopluk v Korytnici, centrum pre outdoor aktivity na západe Nízkych Tatier

Atraktívne prírodné prostredie pre turistov ako aj pre cyklistov. To všetko poskytuje okolie Korytnice s piatimi liečivými prameňmi. Z nich si navyše môžete nabrať na cestu zdravú minerálku, nakoľko mnohé sú už po rekonštrukcii. 

V tomto nádhernom prostredí Národného parku Nízke Tatry sa nachádza aj penzión Svätopluk, ktorý zmenil majiteľa v roku 2019 a snaží sa svojou ponukou osloviť široké spektrum návštevníkov. Priamo v strede kúpeľnej osady Korytnica, len šesť kilometrov od strediska Donovaly. Polohou a vybavením je penzión ideálnym miestom pre pobyt rodín s deťmi, turistov, cyklistov a pre všetkých, ktorí by radi strávili dovolenku v nádhernom horskom prostredí.

  • Navyše, priamo v penzióne si môžete požičať aj bicykel za 10 eur/deň.

penzión Svätopluk

Ubytovanie až pre 148 osôb

POZOR: Penzión poskytuje ubytovanie až pre 148 osôb. A dokonca, popri izbách s vlastnou kúpeľňou je k dispozícii aj 28-lôžková turistická časť! Časť pre turistov má dve izby - je tu jedna 15-lôžková a jedna 13-lôžková izba so spoločnými kúpeľňami so sprchovacími kútmi a toaletami. Všetko v podkroví. Táto časť je vhodná najmä pre skupinové zájazdy alebo školské výlety.

V penzióne sa však môžete ubytovať aj v dvojlôžkovej, trojlôžkovej a štvorlôžkovej izbe, ako aj v apartmánoch (6-lôžkový s dvomi prístelkami a 10-lôžkový s jednou prístelkou). Väčšina izieb má možnosť jednej prístelky.

penzión Svätopluk

penzión Svätopluk

penzion svatopluk

  • Súčasťou penziónu je spoločenská miestnosť s krbom a televízorom so satelitným príjmom.
  • Bezplatné WiFi pripojenie na internet máte k dispozícii v priestoroch celého penziónu.

penzión Svätopluk

25 kilometrov turistických chodníkov a cyklotrás

V okolí penziónu sa nachádza 25 kilometrov zmapovaných turistických chodníkov a cyklotrás rôznej náročnosti. Od križovatky ciest hlavnej cesty, kde končí Korytnická dolina, až po vrchol Veľká Chochula nájdete množstvo turistických miest. Penzión Svätopluk je ideálny východiskový bod pre užšie spoznanie tejto západnej časti Nízkych Tatier.

Vyskúšajte napríklad cyklotrasu Ko­rytnicaRužomberok. Ak patríte medzi skúsenejších cyklistov, využite náročnejšiu trasu KorytnicaHriadeľské sedloDonovaly, ktorá je dlhá 16 km.

penzión Svätopluk

Z turistiky odporúčame výstup na Veľkú Chochulu

Najjednoduchší výstup na Chochuľu je síce z obce Brusno, no dobrými východiskovými bodmi túry však môžu byť i obce Korytnica, Hiadeľ alebo Ráztoka. Z vrcholu Veľkej Chochule možno obdivovať napríklad Veľkú Fatru, Liptovskú kotlinu, Chočské vrchy Západné Tatry či Kriváň.

velka chochula

velka chochula

Od lyžiarskeho strediska Donovaly je Svätopluk vzdialený 10 kilometrov a od Malina Brda v Ružomberku 25 kilometrov. Najbližší aquapark je v Liptovskej Osade, čo je asi desať kilometrov.

Ferrata Dve veže

V Liptovskej osade sa nachádza aj Ferrata Dve vežeZačína vo výške 800 metrov n. m. a pri jej prekonávaní budú návštevníci zároveň zdolávať časti s obtiažnosťami úrovní B, C až D. Prevýšenie jednotlivých ciest je od 20 do 70 metrov. Ferrata Dve veže pozostáva z dvoch dominantných a jednej vedľajšej skalnej veže, ktoré sú prepojené lanovými mostmi.

Základňa pre fanúšikov URBEXu

Ako mnohí určite viete, samotné kúpele Korytnica dnes už roky chátrajú. No vďaka tomu, že to v nich vyzerá, akoby ľudia vymreli zo dňa na deň, stávajú sa kúpele Korytnica čoraz častejším cieľom návštev najmä milovníkov URBEXu. Penzión Svätopluk je tak vynikajúcou základňou aj na objaviteľské potulky.  

"Urban exploration (skrátene urbex) je pojem, ktorý označuje súkromný prieskum verejne alebo oficiálne neprístupných objektov a zariadení vytvorených ľuďmi najmä v mestách. Je prienikom medzi „archeológiou“, fotografovaním interiérov nevyužívanej architektúry, zábavou, či adrenalínovým športom. Medzi skúmané objekty patria najmä katakomby, staré nepoužívané budovy, kanalizácia, staré továrne, strechy, kostoly, nemocnice, tunely, mosty a podobne."

kupele korytnica

Penzión je obkolesený prírodou a úžasným tichom

Svojim hosťom ponúka ubytovanie, reštauráciu s kaviarňou a kvalitné služby. Využiť ho môžete na 

  • Silvestrovský a novoročný pobyt
  • Školy v prírode
  • Firemné podujatia
  • Rodinné a spoločenské udalosti
  • Letné detské tábory

Ak ste už v penzióne Svätopluk boli v minulosti alebo sa sem len chystáte, napíšte nám svoje dojmy.